MATCHES FORSIKTIG: Marcus Pedersen starter på benken mot Odd.
MATCHES FORSIKTIG: Marcus Pedersen starter på benken mot Odd.

Marcus Pedersen åpner på benken

Mojsov og Skaanes inn på Brann-laget  – Odd med de samme elleve som slo Godset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Dyrekjøpte Marcus Pedersen (24) er med i troppen, men spiller ikke fra start når Brann møter Odd til TV 2-sendt NM-kvartfinale i Skien i kveld.

Se kampen på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 19:25

Rødtrøyene satser i stedet på de to som startet på topp da Brann slo Aalesund 1-0 i Bergen for seks dager siden. Det betyr fornyet tillit til Kristoffer Barmen og matchvinner i AaFK-kampen Jakob Orlov.

Mens Dag-Eilev Fagermo benytter de samme elleve som slo Strømsgodset 1-0 lørdag (scoring av Herolind Shala), gjør Brann-trener Rikard Norling to forandringer: Daniel Mojsov er tilbake som venstreback etter det røde kortet mot Lillestrøm på Åråsen. Ut forsvinner Erdin Demir. Og inn for uheldige Amin Askar (spilte med et lite brudd i den ene foten sist) kommer Kasper Skaanes.

Odd var det eneste laget Brann slo på bortebane forrige Tippeliga-sesong, men 12. juni i år fikk Odd revansje med 1-0 på Brann Stadion i Bergen. Matchvinner: Jarkko Hurme. Martin Pusic scoret for øvrig to av målene og Kristoffer Barmen det tredje da Brann snudde 0-1 til 3-1 mot Odd i Skien i august fjor.

Det er tredje gang i nyere tid Odd møter Brann i cupen. Mange husker Skiens-lagets 5-1-seier etter Peter Kovacs’ omdiskuterte scoring mot en skadet Håkon Opdal i 2009. Med til historien hører det også at Brann slo Odd 3-0 i semifinalen i Bergen i 1976.

Mens Vålerenga, Molde og Aalesund står med to cup-gull hver siden tusenårsskiftet, har Skiens-avisen Varden regnet ut at Odd - med en vunnet (2000) og en tapt (2002) finale - er Norges fremste cuplag på 2000-tallet. Til grunn for den interessante konklusjonen ligger rekorden med fem tapte semifinaler, fire av dem på rad fra 2007 til 2010.