MATCHES FORSIKTIG: Marcus Pedersen starter på benken mot Odd.
MATCHES FORSIKTIG: Marcus Pedersen starter på benken mot Odd.

Marcus Pedersen åpner på benken

Mojsov og Skaanes inn på Brann-laget  – Odd med de samme elleve som slo Godset.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Dyrekjøpte Marcus Pedersen (24) er med i troppen, men spiller ikke fra start når Brann møter Odd til TV 2-sendt NM-kvartfinale i Skien i kveld.

Se kampen på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 19:25

Rødtrøyene satser i stedet på de to som startet på topp da Brann slo Aalesund 1-0 i Bergen for seks dager siden. Det betyr fornyet tillit til Kristoffer Barmen og matchvinner i AaFK-kampen Jakob Orlov.

Mens Dag-Eilev Fagermo benytter de samme elleve som slo Strømsgodset 1-0 lørdag (scoring av Herolind Shala), gjør Brann-trener Rikard Norling to forandringer: Daniel Mojsov er tilbake som venstreback etter det røde kortet mot Lillestrøm på Åråsen. Ut forsvinner Erdin Demir. Og inn for uheldige Amin Askar (spilte med et lite brudd i den ene foten sist) kommer Kasper Skaanes.

Odd var det eneste laget Brann slo på bortebane forrige Tippeliga-sesong, men 12. juni i år fikk Odd revansje med 1-0 på Brann Stadion i Bergen. Matchvinner: Jarkko Hurme. Martin Pusic scoret for øvrig to av målene og Kristoffer Barmen det tredje da Brann snudde 0-1 til 3-1 mot Odd i Skien i august fjor.

Det er tredje gang i nyere tid Odd møter Brann i cupen. Mange husker Skiens-lagets 5-1-seier etter Peter Kovacs’ omdiskuterte scoring mot en skadet Håkon Opdal i 2009. Med til historien hører det også at Brann slo Odd 3-0 i semifinalen i Bergen i 1976.

Mens Vålerenga, Molde og Aalesund står med to cup-gull hver siden tusenårsskiftet, har Skiens-avisen Varden regnet ut at Odd - med en vunnet (2000) og en tapt (2002) finale - er Norges fremste cuplag på 2000-tallet. Til grunn for den interessante konklusjonen ligger rekorden med fem tapte semifinaler, fire av dem på rad fra 2007 til 2010.