IMPONERTE SEG SELV: Vegard Stake Laengen slo til med sjuendeplass på åpningetappen i Arctic Race.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
IMPONERTE SEG SELV: Vegard Stake Laengen slo til med sjuendeplass på åpningetappen i Arctic Race. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Stake Laengen: – Det gikk over forventning

Vegard Stake Laengen var strålende fornøyd etter topp-plasseringen på åpningsetappen i Arctic Race.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Nordkapp (TV 2): Lars Petter Nordhaug parkerte utfordrerne på den spektakulære etappen til Nordkapp, men det var ikke bare Nøtterøy-karen som imponerte blant de norske.

Med sine 1,93 meter var Vegard Stake Laengen (25) med langt fremme da det skulle avgjøres. Bretagne-Séché Environnement-rytteren bokførte en solid sjuendelass og ligger på andreplass i ungdomskonkurransen.

– Det gikk over forventning. Jeg har hatt en tung sesong. Å kjempe i finalen her, det er kjempebra, sier Stake Laengen til TV 2.

Nordmannen ble vraket til Tour de France, en avgjørelse han selv var uenig i. Torsdag viste Stake Laengen at han har mye på lager.

– Jeg visste at jeg har vært sterk i år, men det har vært nedtur etter nedtur. Kroppen har ikke vært helt bra i år, men det er bra at den lystrer nå, sier Stake Laengen.

Det ble bare ni sekunder opp til Nordhaug på torsdagens historiske etappe til Nordkapp. Dermed er Stake Laengen i høyeste grad med i kampen om den blå ledertrøyen.

Fredagens etappe vil ikke føre til de helt store utskiftningene i toppen av sammendraget, men fredagens prøvelse til Kvænangsfjellet ser Stake Laengen frem til.

– Det kan bli en bra plassering av dette. Den tredje etappen passer meg enda bedre enn den vi syklet i dag. Det blir spennende å se de kommende dagene, sier Stake Laengen.

Men det blir ingen enkel oppgave å tukte landsmannen Nordhaug. 

– Det gjelder å gjøre noe smart, fordi Lars Petter er også sterk.