SKRIVER SEG INN I PROFFLIVET: Sondre Holst Enger (20) er offensiv før Arctic Race. Her fra lagpresentasjonen i startbyen Hammerfest onsdag. FOTO: TV 2/Sverre Olav Botnen
SKRIVER SEG INN I PROFFLIVET: Sondre Holst Enger (20) er offensiv før Arctic Race. Her fra lagpresentasjonen i startbyen Hammerfest onsdag. FOTO: TV 2/Sverre Olav Botnen

Offensiv Holst Enger vil kjempe om seier i Arctic Race

Sondre Holst Enger (20) debuterer for IAM i Arctic Race. Der håper han å bite fra seg.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Hammerfest (TV 2): – Han er en kar som vil nå langt, har store ambisjoner og drømmer stort.

Slik beskriver Sondre Holst Enger (20) seg selv.

Den ferske proffen entret scenen i Hammerfest onsdag for å skrive seg inn til sitt aller første store ritt med sitt nye lag IAM. 

 – Det er herlig. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten gutt - å stå der oppe på scenen selv. Det er veldig spesielt. Det er store gutter som står ved siden av meg, så det er veldig gøy, sier Holst Enger til TV 2.

Offensiv unggutt
Horten-gutten skulle etter planen sykle på en såkalt stagiaire-kontrakt (lærlingkontrakt) den kommende sesongen, men IAM-ledelsen gjorde om på det i midten av juli. Og 1. august tok den tidligere bronsevinneren fra U23-VM på landevei på seg den lekre IAM-drakten.

Han setter seg høye mål: Allerede i Arctic Race håper 20-åringen å kunne «ta» de beste.

– Jeg vil kjempe i toppen. Men jeg tror jeg må bruke noen etapper på å komme i gang, sier Holst Enger.

– Har du sett deg ut noen spesielle etapper?

– Nei, jeg tar dag for dag og prøver å gjøre det beste. Så får vi se hva det holder til.

– Kommer til å kjempe i toppen
Landsmann og en av de store sammenlagtfavorittene, Lars Petter Nordhaug, tror 20-åringen blir å regne med.

– Jeg tror han kommer til å være med å kjempe i toppen på flere etapper. Han kan klatre godt og har en bra spurt. Han er også på et veldig sterkt lag nå, så jeg tror han kommer til å kjempe helt der oppe, sier Nordhaug til TV 2.

Holst Enger har hatt noen småplager med kneet den siste tiden, men sier selv at «det ikke er noe å bry seg om».

Allerede på første etappe kan vi forvente å se Holst Enger fremme med de beste. Etappen til Nordkapp står bra til den kvikke spurteren. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er av dem som mener den første Arctic Race-etappen passer IAM-rytteren bra.

Selv gleder han seg til å komme i gang sammen med sine nye lagkompiser.

– Det er stas å bli proff. Det blir spennende å få prøvd seg og sykle med dem (lagkameratene journ.anm) i ritt, sier Holst Enger.

Forventningsfull sportssjef
Det ikke bare Holst Enger selv som forventer store ting av fremtiden. Sportssjef i IAM, Serge Beucherie, ble anbefalt å signere nordmannen av Atle Kvaalsvoll. Blir han like god som mannen han sammenlignes med, kan Super-Sondre vente seg en strålende karriere.

SIKTER HØYT: Lars Petter Nordhaug vil vinne Arctic Race. FOTO: TV 2/Sverre Olav Botnen
SIKTER HØYT: Lars Petter Nordhaug vil vinne Arctic Race. FOTO: TV 2/Sverre Olav Botnen

– Vi stoler på Atle, og han sier at Sondre er den neste Hushovd. Da kunne vi ikke si imot ham. Vi måtte ta ham, sa sportsdirektør Serge Beucherie til TV 2 i sommer.

Beucherie var sjef for Hushovd da han syklet i Credit Agricole. 

– Vil aller helst vinne
I mylderet av syklister og publikum i forblåste Hammerfest onsdag, var også en rolig, men småkald Lars Petter Nordhaug. Han kommer til Nord-Norge etter gode prestasjoner i Polen rundt, blant annet åttende- og 13. plass på to av rittets klatreetapper. Nå sikter han høyt i Arctic Race.

– Jeg håper å kjempe i toppen i sammendraget, aller helst vinne. Så får vi se hvor tøffe bakkene er og hvordan det går. Det blir nok den tredje etappen som blir avgjørende. Da må jeg sitte med helt foran. Det er der jo tror det største skillet blir. Jeg håper det blir tøft i morgen også, men jeg vet ikke helt hvordan det blir, sier Nordhaug.

30-åringen fra Nøtterøy er på utgående kontrakt med det nederlandske laget Belkin, men tenker ikke altfor mye på hva neste sesong bringer før startskuddet går for Arctic Race.

– Hvordan det går her er ikke avgjørende for min fremtid, men jeg har selvsagt lyst til å prestere godt. Akkurat nå er det Arctic Race som står i hodet mitt, sier Nordhaug.