Etterforsker mulig trenervold: 12-åring fikk pusteproblemer

Hordaland politidistrikt har startet etterforskning etter at politi og ambulanse rykket ut til fotballskolen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 13-tiden onsdag ettermiddag rykket politi og ambulanse ut til Sandviken i Bergen, der Varegg idrettslag har fotballskole.

Der hadde det i følge vitner vært en uoverenstemmelse med en leder og en gutt på 12 år, noe som førte til at gutten fikk pusteproblemer. Det melder Bergensavisen. 

Jourhavende jurist Jan Christian Alvheim ved Hordaland politidistrikt sier til TV 2 at hendelsen nå er under etterforskning. 

Trener under etterforskning

Da politipatruljen kom til stedet forklarte vitner at gutten var blitt tatt tak i av en voksen, og at barnet deretter fikk problemer med å puste.

– Var det en krangel i forkant av hendelsen? 

– Det er noe etterforskningen vise, men det som kom frem på stedet er at det skal ha vært en uoverenstemmelse mellom de to, sier Alvheim til TV 2. 

Etter hendelsen ble gutten kjørt til legevakten for en sjekk. Patruljen som rykket ut til stedet opprettet en sak, og den voksne personen har status som mistenkt. 

– Hva skjer videre nå? 

– Det vil nok ikke skje noen avhør i kveld utover de opplysningene som kom frem på stedet, men vi har notert oss endel navn på vitner.  Dette er en sak som politiet vil prioritere og vi setter i gang med avhør så fort som mulig.

Saken vil bli etterforsket gjennom vitneavhør og avhør av de involverte. Det var flere vitner til episoden.