FORSVINNER: Den svenske versjonen av Se og Hør skal bli lagt ned. Bladet blir erstattet med det tidligere kjendisbladet «Hänt i Veckan».  Bildet over viser danske Se og Hør, som det siste året har vært i hardt vær. Foto: Scanpix
FORSVINNER: Den svenske versjonen av Se og Hør skal bli lagt ned. Bladet blir erstattet med det tidligere kjendisbladet «Hänt i Veckan».  Bildet over viser danske Se og Hør, som det siste året har vært i hardt vær. Foto: Scanpix

Svenske Se og Hør legges ned

Aller avviser at nedleggelsen av det svenske kjendisbladet har noe med den danske skandalen å gjøre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mediekonsernet Aller legger ned den svenske versjonen av Se og Hør, melder det svenske medienettstedet Resumé.

Bladet skal erstattes av det tidligere kjendisbladet Hänt i Veckan, som nå skal gjøre comeback hos søta bror. 

– Vi velger å lage et helt nytt konsept. Kjendisblader i dag er nesten bare konsentrert om kjappe historier. Nå vil vi utvikle magasinene med fordypende nyheter, lengre lesning og intervjuer. Selv om man liker kjappe kjendisnyheter, så vil man også få fordypning og bredde, sier bladets sjefredaktør Bo Liljeberg til nettstedet.

Ikke påvirket av dansk skandale

Tidligere i år avdekket en tidligere journalist i danske Se og Hør at bladet hadde overvåket en rekke kjendiser ulovlig. 

Bo Liljeberg avviser at nedleggelsen av det svenske bladet har noe med dette å gjøre.

– Virkelig ikke. Jeg begynte å jobbe med dette i februar, og to uker etter det hadde vi det klart for oss hva vi ville gjøre. Lenge etterpå kom historien i Danmark. Vi har bare navnet og eierne sammen, sier han til nettstedet. 

Bekreftet skandale

En intern granskning i Aller-konsernet bekreftet i juni at anklagene mot det danske bladet stemte.

Advokat Henrik Stagetorn sto i samarbeid med revisjonsfirmaet PwC bak den interne undersøkelsen av arbeidsmetodene i danske Se og Hør på Allers bestilling.

Bakgrunn for saken var en bok utgitt av forfatter og tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, som hevdet at både sjefredaktør i danske Se og Hør og toppledere i Aller visste om og godkjente bruk av en kilde som foret ukebladet med kredittkortinformasjon om kjente personer.

Listen omfattet kongefamilien, statsministeren, politikere og kjendiser.

På spørsmål om hvor nære Krosby og resten av Aller-ledelsen var ved å legge ned Se og Hør etter ulovlighetene så dagens lys, svarte han:

– Vi har overveid det. Vi ønsker å ha en blad innenfor lovens rammer og derfor har vi vært nødt til å ta stilling til om denne saken skulle få den ultimate konsekvens.