Kjøttpålegget som danske myndigheter tror har inneholdt listeriabakterier og tatt livet av 12 mennesker har blitt solgt på DFDS-båtene.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kjøttpålegget som danske myndigheter tror har inneholdt listeriabakterier og tatt livet av 12 mennesker har blitt solgt på DFDS-båtene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Dødspølse solgt på danskebåten

Kjøttprodukter fra Jørn A. Rullepølser ble solgt og servert på DFDS-båtene mellom Oslo og København i smitteperioden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjøttpålegget ble solgt i skipets butikk og restauranter fra 28. april. I tillegg ble det servert varer fra den samme produsenten i morgenbuffeten, opplyser DFDS Seaways.

Varer fra den danske produsenten er nå trukket fra markedet etter funn av listeria. 

Det ble iverksatt gransking etter at tolv personer døde i Danmark etter å ha spist kjøttpålegg infisert med listeriabakterier.

Den danske Fødevarestyrelsen, som tilsvarer det norske Mattilsynet, har konkludert at smittekilden er kjøttpålegg, blant annet sylterull og røkt mørbrad, fra produsenten Jørn A. Rullepølser A/S.

– Åndsvake regler

Produsenten har provosert mange etter at en dansk avis avslørte at direktøren for selskapet har et vel avslappet forhold til rengjøring

– Jeg garanterer ikke for rengøringen, og fødevarekontrollens (danske mattilsynet red.anm) regler er åndssvake, ramlet det ut av direktøren under et intervju. Intervjuet ble gjort i 2013, men ikke offentliggjort før etter Listeria-skandalen ble kjent.

Trolig ikke solgt i Norge

Ifølge Mattilsynet er det foreløpig ingen indikasjoner på at slikt pålegg er solgt videre til Norge, skriver VG.

– Vi har ikke fått melding om det, og det pleier vi å få ganske kjapt, sier veterinær og fungerende seksjonssjef Turid Berglund i Mattilsynet.

Color Line og Fjord Line sier til avisen at de ikke har solgt eller servert kjøttproduktene på sine båter. (©NTB)