NY KAMP: Cecilia Brækhus, her etter seieren over Myriam Lamare fra Frankrike, møter kroatiske motstand i september.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NY KAMP: Cecilia Brækhus, her etter seieren over Myriam Lamare fra Frankrike, møter kroatiske motstand i september. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brækhus fikk drømmekamp mot kroatiske Habazin

Cecilia Brækhus møter den kroatiske IBF-mesteren Ivana Habazin 13. september i København. 

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Den norske boksedronninga blir historisk med seier.

Vinner Brækhus kampen, blir hun den første kvinnelige bokser uansett vektklasse som har holdt alle fire VM-belter i WBC, WBA, WBO og IBF. Det er de tre førstnevnte hun setter på spill om én måned.

– Dette er en enorm mulighet for meg til å gå inn i historien som tidenes beste kvinnelige bokser. Å holde alle de fire tittelbeltene vil være en stor prestasjon, og det er noe jeg alltid har ønsket å gjøre. Habazin vil bli en tøff motstander. Hun er verdensmester og har min fulle respekt, men jeg har muligheten til å gå inn i rekordbøkene. Den sjansen skal jeg ikke la gå fra meg, sier Brækhus i en pressemelding fra promotoren Sauerland.

32-åringen har aldri tapt i sin profesjonelle karriere. Hun har gått ubeseiret i 25 kamper. I juni slo hun tyske Jessica Balogun klart på poeng.

Habazin står med 13 seirer og ett tap i karrieren. Fem av kroatens triumfer har kommet på knockout. Hun ser fram til å møte Brækhus.

– Cecilia er kanskje tidens beste kvinnelige bokser, men det er på tide at hun får oppleve hvordan det er å tape. Å holde alle fire belter samlet vil være det største i min karriere, og det gir meg all motivasjon jeg trenger for å vinne 13. september, sier Habazin. (©NTB)