FÅR NY ARBEIDSGIVER: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky kommende sesong.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR NY ARBEIDSGIVER: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky kommende sesong. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Boasson Hagen forlater Team Sky

Det bekrefter rudsbygdingen selv.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

I juli erfarte TV 2 at Edvald Boasson Hagen etter all sannsynlighet ville forlate Team Sky etter inneværende sesong. Selv har Boasson Hagen i lang tid holdt kortene tett til brystet, men nå bekrefter 27-åringen overfor sykkelnettstedet Procycling at han forlater det britiske laget.

– Det er greit å prøve noe nytt, sier Boasson Hagen.

Han forteller at avgjørelsen ble tatt nylig.

– Jeg var nødt til å tenke nøye over dette nå når kontrakten var i ferd med å gå ut. Det har gått fram og tilbake, og jeg kunne like gjerne ha endt opp med å ta noen år til hos Sky. Det har vært veldig bra, sier han.

Det britiske laget var interesserte i å beholde nordmannen, men da på en kontrakt som er langt mindre attraktiv enn hans nåværende.

27-åringen tjener i overkant av 15 millioner kroner i Team Sky, men manglende resultater og en karriereutvikling som ikke har gått etter planen er grunnen til at Sky ikke vil gi Boasson Hagen de samme lønnsvilkårene.

I bakgrunnen lurer flere pengesterke lag.

Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis har tidligere uttrykt interesse for Boasson Hagen. Også Brian Holm i Omega Pharma-Quick Step er en beundrer av rudsbygdingen. Han jobbet tett med Boasson Hagen i HTC-Columbia.

Også lag som Astana, MTN Qhubeka, BMC og det nye laget til Fernando Alonso har vært koblet til Boasson Hagen.

Rudsbygdingen har tatt skarve 0 World Tour-poeng i 2014. I 2011 tok han 260 poeng (11. plass). I 2012 samlet han 317 poeng (11. plass), mens 2013 endte nordmannen opp med 45 poeng (88. plass).

Selv om resultatene er dårligere og killerinstinktet ikke har vist seg på 14 måneder, har manager Birger Hungerholdt tidligere understreket at Boasson Hagen skal ha en sentral rolle i et nytt lag.

– Han skal være en av de sentrale rytterne på laget, og på gode dager er kaptein på laget, i hvert fall i klassikerne. Posisjonen han får i laget er det som er viktig for oss, sier Hungerholdt.