BUNDET OG RANET: Politiet bevæpnet seg da de rykket ut til boligområdet i Korgen i Hemnes kommune i Nordland tirsdag. Foto: Arne Forbord/Rana Blad
BUNDET OG RANET: Politiet bevæpnet seg da de rykket ut til boligområdet i Korgen i Hemnes kommune i Nordland tirsdag. Foto: Arne Forbord/Rana Blad

Kvinne brutalt ranet i sitt hjem: – Utenkelig og utrolig

Ordføreren i Hemnes forteller om et lite samfunn som er preget av tirsdagens hjemmeran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen i 50-årene var alene hjemme da hun ble overfalt av to bevæpnede og maskerte personer i sitt eget hjem. Kvinnen ble bundet fast og fratatt diverse bankkort før personene stakk fra stedet.

Etterforsker for fullt

Onsdag opplyser politiet på Helgeland at ingen er mistenkt i saken, men både taktisk og teknisk etterforskning fortsetter utover dagen. Svensk politi er også varslet om saken.

– Sverige er nærmeste nabo, så politiet der er rutinemessig varslet. Det samme er nabodistrikene Nord-Trøndelag og Salten, sier operasjonsleder Fred Leirvik til TV 2.

Ranet skjedde i et etablert boligområde i bygda Korgen. Ifølge Rana Blad er huset noe avskjermet, med nærmeste nabo 20 til 25 meter unna.

Kvinnen ble overfalt ved 14.30-tiden, men klarte først å varsle politiet klokken 16.15.

Merker redsel

Kvinnen følges opp av kommunens kriseteam. Hemnes-ordfører Kjell Joar Petersen-Øverleir (H) kaller saken direkte uhyggelig og sier at lokalsamfunnet er preget av hendelsen.

– Det er utenkelig og utrolig at noe slikt skal skje her. Man merker redsel og urolighet i bygda. Vi får bare håpe at det er en enkelthendelse, sier ordføreren til TV 2.

Politiet ønsker tips i saken og ønsker å komme i kontakt med folk som har beveget seg på fylkesveiene 806 og 291 mellom Korgen, Bleikvassli og Hattfjelldal tirsdag ettermiddag. Tipsere bes kontakte politiet på telefon 02800.