TOLV DØDE: Fabrikken til kjøttvareprodusenten Jørn A. Rullepølser A/S er stengt, etter at det er påvist listeriabakterier i kjøttpålegg fra bedriften. Til sammen 20 personer har blitt syke etter å ha fått i seg listeriabakterien, og i følge danske medier er tolv personer døde.
Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix
TOLV DØDE: Fabrikken til kjøttvareprodusenten Jørn A. Rullepølser A/S er stengt, etter at det er påvist listeriabakterier i kjøttpålegg fra bedriften. Til sammen 20 personer har blitt syke etter å ha fått i seg listeriabakterien, og i følge danske medier er tolv personer døde. Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix

Dødspølsene i Danmark:

Dansk pølsedirektør fnyste av mattilsynets kontroller

Han ville heller ikke garantere for rengjøringen i pølsemakeriet. Nå er tolv mennesker døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør Palle Andersen i Jørn A. Rullepølser, som står bak salget av pølsene som så langt trolig har kostet tolv mennesker livet i Danmark, hadde ifølge avisen Metroxpress et lettvint forhold til rengjøring.

Det kommer frem i et intervju avisen Metroxpress gjorde med pølsedirektøren i 2013. Uttalelsene ble ikke satt på trykk den gang, men er gjengitt nå fra lydopptak tatt under intervjuet. 

– Jeg garanterer ikke for rengøringen, og fødevarekontrollens (danske mattilsynet red.anm) regler er åndssvake, ramlet det ut av direktøren under intervjuet.

DØDSPØLSE: Bildet viser dansk rullepølse av typen som skal ha kostet tolv mennesker livet. Foto: Nils Meilvang / NTB scanpix
DØDSPØLSE: Bildet viser dansk rullepølse av typen som skal ha kostet tolv mennesker livet. Foto: Nils Meilvang / NTB scanpix

Den gangen var pølsedirektøren i søkelyset etter at firmaet som han er sjef for, Jørn A. Rullepølser, og to andre pølseprodusenter hadde solgt oksepølser med svinekjøtt.

De to andre produsentene beklaget og lovet bedring, mens Palle Andersen ikke så noen grunn til å gjøre noe annerledes.

Kritikken mot å ha svin i oksepølser, fnyste han av.

– Uansett hva i helvete du gjør, kan du ikke unngå, at det kommer svinekjøtt i oksekjøtt. Fødevarestyrelsens regler er åndssvake, raste han under intervjuet.

I det samme intervjuet ville han ikke garantere for renholdet i pølsemakeriet.

Nå er ifølge danske medier tolv personer døde av listeriabakterier etter å ha spist rullepølser fra pølsemakeriet.

Fødevarestyrelsen i Danmark etterforsker saken, for å komme til bunns i hvor mange som har fått i seg bakterien.