POLITIANMELDT: Amir Reza var ansvarlig for å hente inn folk til Rema-jubileet her i Telenor Arena. Han har politianmeldt sin tidligere arbeidsgiver, etter at han og flere andre ikke har fått lønn. Foto: Privat/Scanpix
POLITIANMELDT: Amir Reza var ansvarlig for å hente inn folk til Rema-jubileet her i Telenor Arena. Han har politianmeldt sin tidligere arbeidsgiver, etter at han og flere andre ikke har fått lønn. Foto: Privat/Scanpix

De laget mat til Rema 1000s storslagne feiring - nesten ingen fikk betalt

Jubileumsfesten til Rema 1000 var storslagen. Men bakrusen er vond for ansatte i firmaet som laget maten. Nå har Amir (28) politianmeldt sin tidligere arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni feiret Rema-kjeden seg selv med en gedigen 30-årsjubileumsfest. 8500 ansatte fra Rema-butikker over hele landet ble hentet inn til Telenor Arena til den store festen.

Men etterspillet etter Rema 1000-jubileet er blitt litt av en suppe for cateringpersonalet som ble leid inn av bemanningsselskapet Personell Partner. To måneder etter jubileumsfesten har de fleste av de 150 kokkene og kjøkkenansatte fortsatt ikke fått betaling.

– Beklagelig

TV 2 har snakket med flere av disse. En lukket Facebook-gruppe har samlet 50 personer som hevder ikke å ha fått lønnen sin.

Rema 1000 har betalt eventbyrået Playroom, som igjen har betalt Telenor Arenas cateringselskap TA catering, som igjen har betalt til underleverandøren Personell Partner.

Men der stopper også pengene. Rema 1000 og Playroom kjenner til saken, som de omtaler som beklagelig.

– Playroom har fått bekreftet at Telenor og TA Catering har gjort opp for seg i god tid før forfall og betalt 1.350.000,- for personell fra bemanningsbyrået Personell Partner, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer.

Men om Rema 1000, Playroom og Telenor Arena har betalt sine regninger, har kun et fåtall av de 150 Personell Partner-ansatte fått betalt for jobben.

– Det er en svært beklagelig sak. Så snart vi ble kjent med denne saken tok vi kontakt med TA catering, som igjen tok kontakt med Personell Partner. De fører en dialog. Vi er trygge på at dette vil løse seg. Vi kommer ikke til slippe denne saken før den løst, sier Playroom-sjef Jan Fredrik Karlsen.

Har du tips til denne saken? Send e-post: abz@tv2.no

Skylder på konkurs

Det er Robert Moss som er daglig leder i Personell Partner. I en e-post til TV 2 skriver han at situasjonen er beklagelig.

– En av våre største kunder gikk konkurs i juni, hvor vi måtte ta et tap på 560.000. I tillegg har vi hatt en tidligere medarbeider som har vært utro imot selskapet samt opptrådt illojalt, noe som har ført til ytterligere tap, skade og sabotasje av virksomheten, skriver han.

Etter dette svaret ba TV 2 om dokumentasjon og utdypende forklaringer, uten å få videre svar.

– Anmeldte lønnsansvarlig

Rema 1000 opplyser at Telenor Arena, og underselskapet TA catering, jobber med å få en løsning på saken.

– Telenor innkalte til et møte med Personell Partner forrige uke for å få klarhet i hva som har skjedd, og daglig leder Robert Moss har anmeldt sin lønningsansvarlig for underslag. TA Catering er dessverre blitt en uskyldig part i det hele og har krevd at de rydder opp og får betalt alle ansatte. Svar i slutten av forrige uke fra Robert Moss var at de skulle finne penger til å få betalt alle som jobbet 8. juni, skriver Beyer i Rema 1000 i en e-post til TV 2.

Pengene kommer og går

Det er 28 år gamle Amir Reza som var lønnsansvarlig i firmaet. Han kjenner ikke til at det er levert noen anmeldelse på ham. Derimot har han anmeldt sin tidligere sjef til politiet.

– Ser man på firmaets kontoutskrifter, ser man at det kommer penger inn fra TA Catering, men pengene forsvinner like fort ut igjen. 600.000 som blir overført til et selskap som heter Moss Norway AS, som er Roberts eget selskap. Resterende av pengene går til regninger, noe lønn og resterende er bruk av daglig leder, sier Reza til TV 2.

Reza var ansvarlig for å skaffe kjøkkenpersonal til jobben i Telenor Arena, og anslår at rundt 150 personer var hentet inn. I dag har han sluttet i firmaet, og sier at også han har penger utestående.

Fikk trusler og folk på døren

Han har opplevd at folk klandrer ham for lønnen som uteblir.

– Like før jeg sluttet kjørte jeg lønn på alle som hadde jobbet, slik at de fikk tilsendt en lønnsslipp som viser hva de har krav på, sier Amir til TV 2.

– Men folk tror det er min skyld at de ikke har fått betalt. Jeg har fått flere trusler, og det har kommet folk på døren for å kreve inn pengene.

Amir legger ikke skjul på at det er ubehagelig, men sier selv at han har utestående lønn og feriepenger i firmaet. Han sier det er økonomiske problemer og usunn drift som gjør at det ikke er penger nok i selskapet.

– Jeg har prøvd alt som går an å gjøre for å få løst det her. Daglig sitter jeg og prøver å finne ut hvordan situasjonen kan løses best mulig slik at alle får betalt for sin arbeidsinnsats, sier han.

Konkursbegjæring

TV 2 har snakket med flere som har jobbet for Personell Partner. De bekrefter Amirs beskrivelse av driften. Også på Facebook-gruppen som er opprettet skriver mange at de fortsatt venter på lønna.

Én av dem sier at daglig leder i firmaet har mottatt pengene fra Telenor Arena, men brukt dem på andre ting enn lønninger. 

En annen forteller at han klarte å få ut lønnen sin, men det var først etter en ukes dialog og varsel om at han ville sende konkursbegjæring.