FRYKTELIGE DETALJER: Familien ønsket selv å få opplyst om skadene som Sami Milhem ble påført. Foto: Politiet / NTB scanpix
FRYKTELIGE DETALJER: Familien ønsket selv å få opplyst om skadene som Sami Milhem ble påført. Foto: Politiet / NTB scanpix

Familien fikk vite om Samis (20) store skader

Familiens bistandsadvokat forteller om groteske og bisarre detaljer fra obduksjonen av Sami Milhem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 23 år gamle mannen fra Nordland som er siktet for drapet på Sami Milhem, har i avhør med politiet erkjent at han tok livet av 20-åringen og påførte ham omfattende skader.

Mandag ble Sami obdusert på Ålesund sjukehus av rettsmedisinere under ledelse av professor Inge Morild fra Gades institutt i Bergen. Familien har muntlig fått opplyst om hvilke skader han var påført.

Hardt for familien

– Resultatet var omtrent slik som vi hadde ventet, med groteske og bisarre detaljer. Politiet har jo allerede fortalt at kroppsdeler lå forskjellige plasser, så familien var ganske forberedt på resultatet. Men det var nok sikkert veldig sterkt for dem å høre detaljene likevel, sier familiens bistandsadvokat Jørund Knardal til TV 2.

Politiet har offentliggjort at Sami ble drept med kniv eller med en knivlignende gjenstand. Drapsvåpenet er ikke funnet ennå.

Bistandsadvokaten sier han blir uvel når han hører detaljene.

– Det er vanskelig å forstå at et menneske i det hele tatt kan gjøre slike ting. Å drepe er en ting, men å lemleste og ødelegge et annet menneske, det er noe som går innpå alle og enhver. Dette er ikke noe som skjer ofte i Norge, sier Knardal.

Venter på rapporten

Sunnmøre politidistrikt opplyser i en pressemelding at det ikke er skrevet noen obduksjonsrapport ennå og at politiet derfor ikke vil kommentere obduksjonsrapport eller dødsårsak på det nåværende tidspunkt.

– Avhørene av siktede, undersøkelser av åstedet og avhør av vitner fortsetter. Samtidig bli innsatsen gradvis trappet ned, og politiet går ut av den mest intensive fasen av etterforskingen, opplyser politiet. 

Politiet har bedt Sunnmøre tingrett om å oppnevne to psykiatrisk sakkyndige, som kan observere den siktede 23-åringen.

Fredag klokken 13.30 ble politiet gjort kjent med at 20-åringen var funnet død i en kommunal leilighet på Bigset i Hareid kommune. Milhem bodde ikke der selv, men var på besøk i boligen.