SOM EN MASKIN: I denne  rorbuen på Herdla i Askøy kommune ble en mann drept natt til torsdag. I retten tirsdag sa den tiltalte mannen at han ble som en maskin under drapshandlingen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SOM EN MASKIN: I denne rorbuen på Herdla i Askøy kommune ble en mann drept natt til torsdag. I retten tirsdag sa den tiltalte mannen at han ble som en maskin under drapshandlingen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Drapstiltalt: – Følte at han måtte dø

BERGEN (TV 2): Den tiltalte 27-åringen forklarte seg om drapet på Askøy i desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot 27-åringen som er tiltalt for å ha drept kameraten sin på Askøy utenfor Bergen i fjor, begynte i Nordhordland tingrett tirsdag.

Mannen har tilstått drapet. I retten tirsdag fortalte han at han ikke husker store deler av selve drapshandlingen.

– I et øyeblikk stod han (kameraten) på kjøkkenet, og i det neste lå han på gulvteppet på stua, fortalte 27-åringen.

– Fin fyr

Den tiltalte forklarte retten om sitt forhold til den drepte. De ble kjent med hverandre på et barnehjem i 1992. Han beskriver den avdøde kompisen som en veldig fin fyr.

Ifølge 27-åringen var det god stemning den kvelden drapet skjedde. De to vennene drakk og spiste pizza, og det skal ikke ha vært noe krangling i forkant av knivstikkingen.

– Han ble plutselig usynlig for meg, og jeg bare følte at han bare måtte dø. Det var som om han ikke var et menneske lenger, sa den tiltalte i retten.

Den tiltalte mannen sier han selv ble som en maskin uten følelser. Han husker at han knivstakk kameraten tre ganger, og ikke 25 ganger slik obduksjonsrapporten viste. 27-åringen husker ikke om vennen utøvde noe motstand.

Stille ung mann

Drapet skjedde i en rorbu på Herdla på Askøy i desember i fjor. Den siktede mannen leide rorbua hvor drapet skjedde.

Leif Bjørnstad, som leier ut rorbuene, fortalte til TV 2 12. desember at det ikke hadde vært noe trøbbel i løpet av de to ukene mannen hadde bodd der.

– Det har vært en stille og rolig ung mann, sier Bjørnstad.

Det er satt av fire dager til rettssaken.