– Jeg lurte mange

Marcus Pedersen kjente på magefølelsen og vraket serieleder for å redde Brann i Tippeligaen.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Marcus Pedersen overrasket mange da han vraket tilbudet fra serieleder Molde og i stedet skrev under for bunnlaget Brann på overgangsvinduets siste dag.

– Jeg lurte mange der. Det har noe med hvilken magefølelse du har og hva du føler passer deg best. Jeg tror Brann passer meg og jeg passer Brann. Derfor valgte jeg Brann, sier landslagsspissen etter at han landet på Flesland tirsdag formiddag.

– Moro med oppmerksomhet
Der ble han møtt av presse og supportere, som ønsket ham velkommen til Bergen.

– Det er moro at det blir litt oppmerksomhet. Jeg var forberedt på det, sier han.

Han innrømmer at det ikke var noe enkelt valg. Men mandag morgen hadde han kommet frem til at det var Brann han ville fortsette karrieren i.

– Det var mye tenking, men jeg tror jeg gjorde det rette valget. Og jeg gleder meg til å spille i Bergen, sier Pedersen.

Etter mislykkede opphold i nederlandske Vitesse og engelske Barnsley, skal han nå prøve å redde Branns eksistens i Tippeligaen.

– Det var mye jeg følte ville bli riktig. Brann er i en tøff situasjon akkurat nå. Det skal bli moro å være med på å snu det. Det tror jeg vi skal få til. Brann hører til på øvre halvdel, mener han.

Forrige sesong var han på lån til Barnsley. Men 24-åringen ble aldri noen stor suksess på Oakwell Stadium. Det ble bare tolv kamper fra start for klubben som rykket ned til nivå tre i England.

Vil vise frem gamle Pedersen
Men i Norge er han best kjent som den råsterke spissen, som slet tippeligaforsvar i stykker for Strømsgodset og Vålerenga.

– Jeg håper dere får se gode, gamle Pedersen som kriger på topp. Så får vi se om det blir noen goaler av det, smiler han.

Pedersen innrømmer at han blir litt trigget av situasjonen Brann er i.

– Det blir bare tøffe kamper i høst, og hvis du ikke blir mer hissig av det trøkket som er i Bergen, så tror jeg du kan legge bort skoene, sier han.

Er klar for å spille
Spissen har ikke spilt kamp siden han fikk 90 minutter for Barnsley mot Middlesbrough 26. april. Men han tror ikke det vil få noe å si for formen. Han er klar til å bidra for Brann umiddelbart.

– Jeg føler jeg har klart å trene ganske bra, selv om jeg ikke har spilt kamp på ganske lenge. Men det tror jeg kommer fort. Så lenge du er skadefri og har holdt deg fit, så skal det gå bra, mener hedmarkingen.

Allerede torsdag spiller Brann kvartfinale i cupen mot Odd. En kamp som kan bli hans debut for rødtrøyene.

– Nå skal vi sette oss og snakke først, så får vi se hva som skjer, sier han med et lurt smil.