NÆRE: Robin Williams (63) var en god venn og kollega av Sarah Michelle 
Gellar (37) som er i dyp sorg etter sjokkbeskjeden. Foto: Scanpix.
NÆRE: Robin Williams (63) var en god venn og kollega av Sarah Michelle Gellar (37) som er i dyp sorg etter sjokkbeskjeden. Foto: Scanpix.

Hollywood-kjendiser knust: – Robin gjorde livet mitt til et bedre sted

Sarah Michele Gellar, President Obama og en rekke profilerte Hollywood-kjendiser hyller den avdøde komikeren.

Sarah Michelle Gellar (37) er bare en av de mange tusen som sørger i dag. Men skuespillerinnen hadde et ekstra sterkt bånd til avdøde Robin Williams.

– Han var som en far

– Dette er uten tvil de vanskeligste ordene jeg noen gang har prøvd å skrive. Livet mitt var et bedre sted fordi jeg kjente Robin Williams, sier Gellar om sin gode venn og kollega.

– For barna mine var han "onkel Robin", for alle han jobbet med var han den beste sjefen man kunne ha, og for meg var han ikke bare en inspirasjon, men han var som pappaen jeg alltid hadde drømt om, sier Sarah Michelle Gellar til US Weekly.

– Han fikk oss til å le og han fikk oss til å gråte. Han delte sjenerøst sitt umåtelig store talent med alle de som trengte det som mest, fra våre styrker som er stasjonert i utlandet til de marginaliserte på gata, heter det i en uttalelse fra Obama.

Komisk geni

KONDOLERER: President Barack Obama har sendt sine kondolanser til komikerens familie. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
KONDOLERER: President Barack Obama har sendt sine kondolanser til komikerens familie. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
SJOKKBESKJED: Talkshow-stjernen Conan O'Brien fikk nyheten om Robin Williams' dødsfall midt under innspillingen av kveldens program.  (AP Photo/Ben Margot, file)
SJOKKBESKJED: Talkshow-stjernen Conan O'Brien fikk nyheten om Robin Williams' dødsfall midt under innspillingen av kveldens program.  (AP Photo/Ben Margot, file)

– Obama-familien vil få kondolere Robins familie, til vennene hans og til alle som fant sin egen vei takket være Robin Williams, heter det videre.

Robin Williams ble funnet død i sitt hjem i California i går ettermiddag, norsk tid. Ifølge politiet tok han sitt eget liv, 63 år gammel.

Filmskaperen Steven Spielberg hyller også Williams og omtaler ham som et komisk geni.

– Robin var et tordenvær av et komisk geni, og vår latter utgjorde tordenen som holdt ham gående. Han var en kompis, og jeg kan ikke tro at han nå er borte, sier Spielberg i en uttalelse.

Fikk nyheten på talkshow

En rekke andre Hollywood-stjerner sørger også over Williams bortgang.

Den populære Late Night-programlederen Conan O’Brien fikk vite om Williams' bortgang midt under innspillingen av kveldens program.

Svært preget, avbrøt han den planlagte sendingen og informerte publikum og seere om den tragiske nyheten.

– Jeg beklager overfor dere her i studioet at det er jeg som bringer denne nyhetene. Dette er sjokkerende og forferdelig, sa talkshow-verten opprørt.

– Jeg er knust

På Twitter uttrykker flere Hollywood-stjerner sin sorg over komikerens dødsfall.

– Robin Williams fikk verden til å le og tenke. Jeg vil huske og hylle det. En stor mann, kunstner og venn. Jeg vil savne ham i uoverskuelig fremtid, skriver skuespilleren Kevin Spacey.

Talkskow-stjerne og komiker Ellen Degeneres er i sjokk etter nyheten.

– Jeg nekter å tro nyheten om Robin Williams. Han ga så mye til så mange mennesker. Jeg er knust, twitret hun.

– Nei! Robin Williams, du var så elsket, twitret skuespiller Mia Farrow.

 

 

 

(©NTB/TV 2)