KLAR FOR ROSENBORG: Tomas Malec (t.v) har gjort det til en vane å score mål for slovakiske Trencin. Nå er spissen klar for å gjøre det samme som Rosenborg-spiller. Foto: SCANPIX
KLAR FOR ROSENBORG: Tomas Malec (t.v) har gjort det til en vane å score mål for slovakiske Trencin. Nå er spissen klar for å gjøre det samme som Rosenborg-spiller. Foto: SCANPIX

1,99 høy toppscorer klar for Rosenborg

Trønderne henter fjorårets toppscorer i Slovakia, Tomas Malec.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

På overgangsvinduets siste dag løste det seg skikkelig for Rosenborg. Tidligere i dag skrev Hólmar Örn Eyjólfsson under for Rosenborg og i kveld gjorde spissen Tomas Malec det samme.

Rosenborg skriver på sine nettsider at 21-åringen har skrevet under på en kontrakt ut året, men at RBK har en opsjon på å kjøpe ham.

Han har fått draktnummer 21 og er spilleklar til helgens oppgjør borte mot Brann.

Det var Adressa som først omtalte at Rosenborg jaktet slovaken.

Ble toppscorer i fjor
Tomas Malec kommer til Rosenborg fra den slovakiske klubben Trencin. I fjor ble han toppscorer i den slovakiske toppdivisjonen med 14 mål. Hittil i år har han spilt tre kamper og scoret ett mål.

Malec er et skikkelig fyrtårn som kommer til å gi Rosenborg rikelig med luftstyrke framover. Han ruver hele 1,99 cm. over bakken.

– Jeg trives best inne i 16-meteren, og å score mål der. Gjerne ved første stolpe. Men jeg liker også å være med i det oppbyggende spillet, å få være med å legge opp til sjanser for andre. Ta ned oppspill og legge igjen til medspillerne mine, sier Malec til rbk.no.

For Rosenborg blir han et alternativ til Alexander Søderlund på topp. Han har vært klubbens eneste reelle spissalternativ etter salgene av Nicki Bille Nielsen og John Chibuike.

– Alexander (Søderlund) har vært veldig bra i det siste, men konkurransen på spissplass er for liten, har RBK-trener Kåre Ingebrigtsen uttalt til TV 2.