Magnus Carlsen vant et berg-og-dalbaneparti, og sikret Norge lagpoeng i niende runde av sjakk-OL. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Magnus Carlsen vant et berg-og-dalbaneparti, og sikret Norge lagpoeng i niende runde av sjakk-OL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Carlsen snudde til seier

Verdensmesterens parti tok en helomvending, og Carlsen sikret Norge lagpoeng mot Tyrkia.  

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Det ble en berg-og-dalbane av en runde for de norske førstelagsgutta i sjakk-OL mandag. Allerede tidlig i kampen var det klart at det skulle bli en tøff oppgave å slå lavere rangerte Tyrkia. Men plutselig endret matchen karakter. 

Magnus Carlsen snudde et tapt parti til seier, og Leif Erlend Johannesen fikk sjanser på fjerdebord - da ble utsiktene straks lysere. Men ikke lenge etterpå rotet Jon Ludvig Hammer vekk en gevinst, og Simen Agdestein mistet kontrollen i en komplisert stilling. Niende runde av sjakk-OL ble kampen hvor alt skulle svinge. Til slutt endte matchen 2-2. 

- En dårlig norsk dag

Norge tok "bare" med seg et lagpoeng i matchen hvor det underveis så ut til at alt kunne skje. Det var ikke Jon Ludvig Hammer fornøyd med. 

- Jeg er veldig, veldig skuffet. Det har vært en dårlig norsk dag, sa han til TV2 etter partiet.  

Tredjebordsspilleren hadde sin motstander rundt lillefingeren, og så ut til å styre partiet kontrollert mot et helpoeng. Tyrkeren klekket derimot ut et lurt trekk i egen tidsnød. Hammer overså trikset, og måtte dermed ta til takke med remis. 

- Jeg har kostet oss et lagpoeng, innrømmet nordmannen skuffet. 

- Det var ute av kontroll

Det som så ut til å bli nok et nederlag for Magnus Carlsen, ble istedet suksess. Det var en fornøyd verdensmester TV2 møtte etter triumfen. 

- Det var deilig, men det hadde allikevel vært enda deiligere om laget vant. Akkurat det var litt surt. 

Men også for verdensmesteren hang poenget i en tynn tråd. 

- I dag var partiet mitt nesten litt for spennende. Det hele gikk over stokk og stein.

Tidlig mistet nemlig verdensmesteren kontrollen. Da var han heldig at motstanderen kom i tidsnød og ikke klarte å utnytte mulighetene som bød seg. 

- Det var en stund jeg ikke var veldig høy i hatten, men heldigvis var han ikke god nok til å finne vinsten. 

Delen av partiet han snakker om, var da han ikke fikk satt kongen i sikkerhet. Verdensmesteren spilte svært ambisiøst og aggressivt, og lot kongen stå i midten - utsatt og forsvarsløs. Hans motstander Dragan Solak presset nordmannen hardt og lenge. I tidsnøden kom derimot et stygt tabbetrekk, og Magnus Carlsen kunne ta over kontrollen og føre partiet fint til et seier. 

Neste runde spilles tirsdag 14.00. Hvem som blir Norges motstandere bestemmes senere i kveld. Følg med på tv2.no for å finne ut hvem.