«Nikki» selger sex til norske menn

– Sexkjøpsloven har gjort ting verre, sier «Nikki», som selger sex i Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et hotellrom i Oslo, møter TV 2 «Nikki». Ukentlig selger hun sex til norske menn.

– Jeg annonserer på nett, og avtaler jeg over telefon hvis jeg ønsker å treffe dem. Da er det enten på hotell eller hjemme hos meg.

– Hvem er kundene dine? 

– Det kan være naboen din, det kan være legen din, det kan være hvem som helst. Det er alt fra ensomme forretningsmenn som ikke gidder å bruke tid på byen og spandere drinker, og det kan være familiefedre som har et ikke-eksisterende sex-liv, men som er glad i kona si, forteller hun. 

Se hele intervjuet øverst i saken. 

– Gjør det fordi jeg vil

Hun forteller at hun valgte å bli prostituert fordi hun er glad i sex, og fordi hun hadde lyst til å prøve noe nytt.

– Du har de som blir tvunget inn i bransjen, og som gjør det fordi de må, ikke fordi de vil. Også har du den gruppen som jeg er i: Jeg gjør det fordi jeg har valgt det selv, bevisst, og det er mitt valg, sier hun. 

Men hun mener innføringen av sexkjøpsloven har gjort at også de prostituerte blir sett på som kriminelle, og derfor ikke tør å si ifra om hvis de blir utsatt for vold.

– Denne loven er ikke ute etter å hjelpe jenter som oss, den gjør ting ti ganger verre enn de trenger å være. Folk er mer redde, og det er flere situasjoner. Det er ikke mange jenter som tør å be om hjelp når de havner i en dårlig situasjon, fordi hvis de sier noe går det bare utover dem. Å selge sex er lov, men det blir kriminalisert. Så da blir du jo straffa uansett.

Verst for de utenlandske

I følge tall fra PRO Sentrets årsrapport for 2013, er 86 % av dem som bruker deres hjelpetilbud, fra andre land enn Norge. Flesteparten kommer fra Nigeria. Og det er de utenlandske prostituerte som har fått det vanskeligst etter at sexkjøpsloven kom, mener «Nikki».

– Vi norske som velger å gjøre dette, har muligheten til å si nei til en kunde. Men de utenlandske jentene har ikke noe de skulle sagt. De må bare ta alle de har tilbud om, det er snakk om å tjene mest mulig penger.

Men «Nikki» er ikke i tvil: Sexkjøpsloven vil ikke få prostitusjon til å forsvinne:

– Uansett hvor mye de prøver å bekjempe det, så kommer det aldri til å forandre seg. Hvis de prøver å presse det ut, kommer det bare til å gå mer under jorda. Men det forsvinner aldri. Det vil alltid være noen som tilbyr sex, og det vil alltid være noen som er villig til å betale for det.