TV 2s ekspert tror ikke på Marcussens teltopplegg

– Jeg tenker som de aller fleste at dette er veldig spesielt, sier Christina Vukicevic.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Zürich/Bergen (TV 2): Sjukjemper Ida Marcussen har valgt en svært utradisjonell oppladning til det kommende friidretts-EM. Sørlendingen bor i tomannstelt med treneren, plukker bær og trener i skogen.

– Det er kanskje ikke luksus, det har vi ikke råd til. Det er en enkel livsstil, men jeg trives i naturen. Det er trening som står i fokus, sier Marcussen til TV 2.

TV 2s ekspert: – Vet ikke hva jeg skal tro

TV 2s friidrettsekspert Christina Vukicevic er skeptisk til uvanlige opplegget. 

– Jeg tenker som de aller fleste at dette er veldig spesielt. De lever en asketisk livsstil og bor i telt i tre uker før et mesterskap. Det tror ikke jeg er den beste oppladningen, sier hun til TV 2.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om det. Jeg er veldig spent. Dette er helt nytt, for vi har aldri sett dette før. Friidrett er en veldig raffinert sport, med de beste hotellene og de beste byene. Utøverne liker komfort, men Ida motbeviser det med dette her, sier Vukicevic.

Eksperten mener Marcussen og treneren Lukas Udelhoven har mye å tape på oppladningen sin, hvis resultatene uteblir i Zürich.

– De tror på dette. Hvis Ida gjør det bra her, så motbeviser hun alle. Men hvis hun ikke gjør det bra, så blir det enda litt verre for de igjen, sier Vukicevic.

Marcussen har selv uttalt at hun er i bedre form enn på lang tid, og tror på gode resultater i EM.

Vukicevic tror også Marcussen kan være kapabel til EM-medalje, men er usikker på formen hennes.

SKEPTISK: TV 2s Christina Vukicevic.
SKEPTISK: TV 2s Christina Vukicevic.

– Hvis hun snakker sant og det stemmer at hun aldri har følt seg bedre og er i personlig rekord-form, så kan hun absolutt kjempe om medalje. Men nå skal den personlige rekorden settes etter tre uker i telt også, sier hun.

– Ida blir ikke tvunget til dette

Marcussen var en svært lovende junior og tok sølv i junior-VM i 2006. Etter den tid har imidlertid resultatene uteblitt, og hennes personlige rekord er fortsatt fra det nevnte junior-VM.

Under VM i fjor sa NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, at Marcussen burde vurdere å bytte trener for å få nye impulser.

Men Marcussen selv har aldri vurdert et bytte, og har i år tatt opplegget til Udelhoven til ytterpunktet.

– Vi kommer å fortsette med dette så lenge vi har lyst til det, og hun blir ikke tvunget til dette. Det er frivillig, sier trener Udelhoven.