HOS RIKSMEKLEREN: Ragnhild Lied fra Utdanningsforbundet på vei inn for å møte KS.  Mandag gikk lærerne ut i streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HOS RIKSMEKLEREN: Ragnhild Lied fra Utdanningsforbundet på vei inn for å møte KS.  Mandag gikk lærerne ut i streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lærerstreiken:
Fortsetter forhandlingene de neste dagene

( TV 2: ) – Dette kommer til å ta tid, sier Nina Hulthin i Utdanningsforbundet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Samtalene mellom partene i lærerkonflikten fortsetter de nærmeste dagene. Det bekrefter leder i Lektorlaget, Gro Elisabeth Paulsen, overfor TV 2.

To timer etter at partene i lærerkonflikten møttes hos Riksmekleren mandag, var det fortsatt grunnlag for å snakke sammen.

– Dette er ikke over, sa forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS til det fremmøtte pressekorpset. 

– Umulig å si

– Hvor lang tid kommer forhandlingene til å ta?

– Det er umulig å si, sier riksmekler Nils Dahlseide til TV 2 nå i kveld.

Ved 23.30-tiden avsluttet partene kveldens møte, men de er altså enige om å fortsette samtaler om en mulig løsning de neste dagene.

5500 tatt ut 

Uten en løsning vil det bli en annerledes skolestart for tusenvis av barn og unge. De fleste skoler starter opp igjen etter ferien mandag 11.august. 132 skoler over hele landet er berørt når 5500 lærere streiker.

Riksmekleren innkalte partene til møte klokka fire mandag ettermiddag. Dersom samtalene ikke fører fram, sier Utdanningsforbundet at de er klare for en langvarig streik.

Se hvilke skoler som rammes til høyre i saken.

 

Partene nærmere hverandre? 

Forrige uke sa lærerne og Utdanningsforbundet at de ikke så noen grunn til å møtes, men arbeidsgivernes representanter i KS sa at de vil snu hver en stein for å løse konflikten. 

Sondere terrenget

Mye tyder på at det har vært bevegelse på begge sider, og partene møttes til samtaler mandag kveld, der de også ble enige om å fortsette forhandlingene fremover.

Partene var forøvrig ordknappe da de gikk inn i møtet med riksmekleren.

– Det vi har å si vil vi si til Riksmekleren, var meldingen fra forhandlingslederne like før møtestart klokken 16.  

Målet med dagens møte var å sondere terrenget slik at riksmekleren kan få oversikt over hvor partene står, og finne ut om det er grunnlag for videre samtaler.