DYRE KONTORPLASSER: Beregninger viser at kommunene får milliardutgifter når det skal bygges ut kontorplasser til lærere. Illustrasjon: NTB Scanpix
DYRE KONTORPLASSER: Beregninger viser at kommunene får milliardutgifter når det skal bygges ut kontorplasser til lærere. Illustrasjon: NTB Scanpix

Kontorplass til lærerne vil koste 14 milliarder kroner

Nye beregninger viser at det blir kostbart å utstyre alle lærere i Norge med kontorplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om lag halvparten av lærerne i KS-området mangler tilfredsstillende kontorplass.

Firmaet Bygganalyse AS har på oppdrag for fagbladet Utdanning beregnet hva det vil koste å bygge 40.000 nye kontorplasser, og har kommet fram til at regningen vil komme på cirka 14 milliarder kroner, skriver Utdanningsnytt.

Tilfredsstillende arbeidsrom

– Kalkylen viser et grovt anslag på hva det vil koste kommuner rundt om i landet å etablere tilfredsstillende antall kontorplasser til lærere som mangler kontorplass i forbindelse med lengre bundet tid på skolen, sier byggingeniør Mats Ahlbäck som har utarbeidet analysen.

I avtalen mellom KS og Utdanningsforbundet lå et krav om at lærernes arbeidsrom måtte være tilfredsstillende, før rektor kunne pålegge lærerne å være på arbeidsplassen etter undervisningen.

Må finansieres av kommunene

– I lovverket står det at kontorplasser skal være tilfredsstillende, det gjelder både størrelse, ventilasjon, støyskjerming, rømningsvei og lignende, sier rådgiver Grete Tjærandsen hos Arbeidstilsynet.

– Alle oppgraderingsbehov i kommunesektoren må finansieres av kommunene, sier direktør for interessepolitikk i KS, Helge Eide.

(NTB)