KLAR FOR CITY: Eliaquim Mangala har signert for Manchester City.  AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE
KLAR FOR CITY: Eliaquim Mangala har signert for Manchester City.  AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE

Nytt storkjøp av Manchester City

Eliaquim Mangala er klar for den regjerende Premier League-mesteren.

Det slår ikke ned som en stor overgangsbombe at Eliaquim Mangala er klar for Manchester City.

Manager Manuel Pellegrini har jaktet på 23-åringen i ett år, og fikk endelig franskmannen til England.

– City er en toppklubb i Europa. Det var viktig for meg å forlate Porto til fordel for Manchester City for å fortsette utviklingen min. Jeg ønsker å vinne titler, og jeg tror jeg kan gjøre det her. Jeg har ambisjoner og det er derfor jeg er her, sier han til klubbens hjemmeside.

På benken i VM
Mangala flyttet til Belgia med familien sin som femåring, og er også belgisk statsborger. Han debuterte for Standard Liege som 17-åring, og gikk i 2011 til Porto.

I den portugisiske toppklubben har han utviklet seg til å bli en av Europas beste midtstoppere, selv om Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps foretrakk Raphael Varane, Mamadou Sakho og Laurent Koscielny i VM.

Nykommer nummer seks
Franskmannen blir Citys sjette nye spiller i sommer. Tidligere er Bacary Sagna, Fernando, Frank Lampard, Willy Cabaleiro og Bruno Zuculini kommet inn.

– At Fernando er her betyr mye ettersom jeg spilte med ham i Porto, men jeg kjenner også andre spillere som Sagna, Clichy og Nasri, sier han.

Pellegrini er selvsagt storfornøyd med å ha fått inn en ny midtstopper.

– Etter min mening er han allerede en god spiller. Har alt som skal til for å bli en av Europas beste forsvarsspillere. Det mentale, fysikken, teknikken og taktisk forståelse, sier City-sjefen.

Mangala skal spille med nummer 20 på ryggen.