Hver gang vi møtes-aktuelle OnklP: – Jeg er spent og en anelse nervøs

Artistene er i gang med innspillingen av sesong fire.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye «Hver gang vi møtes»-gjengen møtte pressen samlet for første gang tirsdag på Vestre Kjærnes Gård utenfor Moss.

Bjarne Brøndbo (49), Inger Lise Rypdal (64), Pål «OnklP» Tøien (30), Thom Hell (38), Lene Nystrøm (40), Jonas Fjeld (61) og Silje Nergaard (48) er artistene som skal underholde TV-seerne.

Innspillingen er nå i gang, og hver dag fremover skal artistene i kjent stil hylle hverandre. Resultatet sendes på TV 2 i 2015.

OnklP: – Spent og en anelse nervøs

Hip hop-artisten Pål «OnklP» Tøien er yngstemann på gården. Han kom rett fra turné til «Hver gang vi møtes»-innspillingen.

– Jeg har ganske høye forventninger. Jeg er spent og en anelse nervøs. Jeg gruer meg til å være lenge borte med folk jeg ikke kjenner, men jeg tror vi kommer til å finne tonen og at det blir ordentlig ålreit. Og så er jeg spent på om jeg greier å treffe tonene jeg skal treffe, sier han til TV 2.

Jonas Fjeld: – Jeg er rimelig fornøyd

Jonas Fjeld er en av artistene med lengst fartstid i årets artistgjeng, og han har jobbet hardt i sommer med å gjøre de andres låter til sine egne.

– Jeg har hatt mange spillejobber i sommer, og jeg har samtidig brukt mye tid på de store repertoarene for å finne noe jeg synes kan passe min stil. Og det tror jeg at jeg er gjort. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort og låtene jeg har valgt. Det er kode jeg må knekke oppi hodet. Det skal helst bli min versjon. Jeg er rimelig fornøyd, så nå gjenstår det bare å se hva publikum synes, sier han og ler.

Hans venn og mangeårige kollega Ole Paus var med i sesong 2, og da blir det naturlig å spørre om Jonas fikk noen tips av ham.

– Jeg prøvde, men han var veldig hemmelighetsfull, sier han og ler.

– Det var ikke så mye jeg fikk ut av ham. Men det lille han sa, var at det var kjempetrivelig og veldig ålreit.

KLARE FOR Å TOLKE HVERANDRE: Årets sju artister samlet seg tirsdag denne uka for før innspillingen av årets «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2
KLARE FOR Å TOLKE HVERANDRE: Årets sju artister samlet seg tirsdag denne uka for før innspillingen av årets «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2

Silje Nergaard: – Som å dra på folkehøyskole

Jazzartisten Silje Nergaard er også spent på hva det ti dager lange oppholdet vil bringe henne.

– Jeg gleder meg til å være i en musikalsk boble sammen med folk som gjør det samme som meg. Det kjennes nesten som å dra på folkehøyskole for første gang i mitt liv. Jeg har stort sett drevet bare med mine ting og gjort ting på mine egne premisser, og jeg har likt å ha den musikalske kontrollen. Jeg har derfor ikke hatt så lett for å si ja til tv, men dette programmet fokuserer på musikken og historiene bak og er annerledes på en viktig måte. Og det er ikke noen konkurranse. Det er befriende, sier hun til TV 2.

Nergaard ser også frem til å bli kjent med seks andre artistene, og ikke minst hvordan det musikalske resultatet blir.

– Det blir spennende å bli kjent med de andre artistene sin livshistorie. Høre om hverdagene deres og hvordan de jobber. Jeg er spent på hvordan de vil synge og tolke låtene mine. En sang kan vris på i alle retninger og det gjør opplevelsen så utrolig spennende! Jeg liker å leke, det har jeg med meg fra jazzmusikken. Jeg håper de liker mine musikalske tolkninger, og jeg gleder meg til å være med på å hedre disse flotte artistene.

Glad over å bli spurt

Inger Lise Rypdal er svært glad for at hun ble spurt om å være med i et musikkprogram for en gangs skyld.

– Endelig! Det er jeg veldig glad for. Jeg har blitt spurt om å bli med på programmer med mat og dansing og klatring og sånn, men det er jo dette jeg driver med.

Det har allikevel vært utfordrende for henne å plukke ut låter fra de andre artistenes sangkataloger.

– Det har vært vanskelig. De fleste har en stor katalog, og noen av låtene kjenner man selvfølgelig. Man blir kjent med artistene på en helt annen måte. Jeg kan ikke si at jeg har misunt de andre som måtte gå igjennom min katalog, for det er en skikkelig lang smørbrødliste, sier hun og ler.

Thom Hell frykter hip hop-cover mest

En annen som er full av forventninger før innspillingen av musikkprogrammet, er Thom Hell. Han forteller til TV 2 at han brukte lang tid på å bestemme seg for om han skulle takke ja eller ei.

– Jeg har lenge vært litt sånn «skal, skal ikke», men jeg sa til syvende og sist ja fordi det handler om musikk, og det er det som gjør det så gøy å være her! Vi skal faktisk spille musikk hver dag, og det er jo det vi lever av. Jeg var litt i tvil i begynnelsen, men det føles veldig riktig nå, røper han.

38-åringen innrømmer at han tror én av de andre artistene kommer til å by på litt ekstra hodebry for ham. 

– Å tolke OnklP blir helt klart noe av det vanskeligste. Jeg har så respekt for hip hop-sjangeren i og med at jeg ikke kan den selv, så det er jo det som er mest utfordrende. Men jeg har funnet en versjon som jeg føler meg komfortabel med, uten at jeg skal gå noe særlig nærmere inn på det. Men jeg tror det kommer til å funke!

Brøndbo: – Jeg var litt småspent før jeg kom

D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo er glad for å ha omsider ankommet gården.

– Jeg var litt småspent før jeg kom, fordi man blir litt fanget på ett sted i over en uke, men jeg tror nå at det blir avslappende. Det blir et fint opphold.

Bjarne har opptrådt for hundretusener av mennesker gjennom sine over 20 år med D.D.E. Hvordan blir det å opptre foran bare syv personer?

– He-he. Det blir uvant å opptre for artistkollegene som jeg har mye respekt for. Jeg har ikke kjent mye på nervøsiteten ennå, men når jeg skal fremføre en låt av Jonas eller Thom Hell, kjenner jeg nok sommerfuglene.

– Kommer vi til å høre deg for eksempel Thom Hell-låter på norsk?

– Ja. Til og med på trøndersk! Men det må du ikke si til han, for da får han sikkert ikke sove i natt, sier han og ler.

Dette er artistene

Thom Hell fra Kristiansand er en kritikerrost og spellemannvinnende artist som henter inspirasjon fra 1960- og 70-tallets melodiøse og progressive musikk. På drøyt ti år har han gitt ut seks soloalbum og er blitt en av Norges største kritikeryndlinger. I 2008 nøt han stor suksess med platen «God If I Saw Her Now», og han er kanskje mest kjent for 2011-låta «Over You».

Bjarne Brøndbo fra Namsos er vokalist i D.D.E. som for lengst har passert én million solgte plater. Brøndbo har blant annet «Det går likar no», «Rai Rai» og «Vinsjan på kaia» i sangkatalogen.

Inger Lise Rypdal fra Østre Toten var på slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet Norges største popstjerne. Hun slo igjennom med et brak som 19-åring med singlene «Romeo og Julie» og «Fru Johnsen», og har siden den gang gitt ut 13 album. Hun har i de senere årene vært svært aktiv på scenen med både teater og revy.

Jonas Fjeld (Terje Jensen) fra Drammen startet karrieren i 1972 med humorbandet Jonas Fjeld Rock'n'Rolf Band. Siden den gang har han jobbet flittig med langt mer seriøs musikk, og har samarbeidet med blant andre Ole Paus, Hilde Heltberg og Henning Kvitnes. Han har mottatt fire spellemannpriser, og hans «Svært nok for meg»-plate i 1990 solgte over 100.000 eksemplarer.

Lene Nystrøm fra Ramnes ble en verdenssensasjon i 1997 med bandet Aqua sammen med René Dif, Søren Rasted og Claus Norreen. Aqua har solgt over 35 millioner plater, og kan skilte med monsterhits som «Barbie Girl», «Doctor Jones» og «Turn Back Time».

Hip hop-artisten OnklP fra Lillehammer (født i Asker) er mest kjent for sitt samarbeid med Johnny «Jaa9» Engdal Silseth. Blant deres mest kjente låter er «Glir forbi», «Partysvenske» og «Kjendisparty». OnklP har også samarbeidet med Tungtvann, og er aktuell med OnklP & De Fjerne Slektningene.

Jazzartisten Silje Nergaard fra Hamar (født i Steinkjer) er stor i både Norge og utlandet. I 2003 ble hun kåret til Årets Spellemann, og er én av bare tre kvinner som har vunnet denne (de to andre er Herborg Kråkevik og Sissel Kyrkjebø). Blant hennes mest kjente låter finner vi «Be Still My Heart», «Based on a Thousand True Stories» og «Tell Me Where You're Going».

Fjerde sesong

Kommende «Hver gang vi møtes»-sesong blir den fjerde i rekken, og sendes på TV 2 neste år. 

I tredje sesong bestod artistbuketten av Lars Lillo-Stenberg, Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Øivind «ELG» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland og Samsaya.

Andre sesong i 2013 var med Ole Paus, Lene Marlin, Marion Ravn, Kurt Nilsen, Morten Abel, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg.

Første sesong av «Hver gang vi møtes» i 2012 var med artistene Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Vinni.