VEKKER HARME: Faren tok bilde av sin sju år gamle sønn som poserte med et avkappet hode, for så å poste det på Twitter. Foto: Twitter
VEKKER HARME: Faren tok bilde av sin sju år gamle sønn som poserte med et avkappet hode, for så å poste det på Twitter. Foto: Twitter

Her er bildet som ryster verden

Sjuåringen holder opp hodet til det som skal være en halshugd syrisk soldat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sjokkerende bildet er postet på Twitter , angivelig av en stolt far, som skriver «That's my boy!».

Faren, den australske terroristen Khaled Sharrouf, flyktet til Syria i fjor, og sluttet seg ifølge The Australian til Islamsk stat (IS). Han skal oppholde seg i Syria sammen med sin familie. 

Bildet vekker stor oppsikt verden over, og viser brutaliteten IS er i stand til. 

Utenriksminister Børge Brende (H) sier mandag at IS er den verste terrororganisasjonen verden har stått overfor på flere tiår, og at det er avgjørende at den moderate verden nå slår tilbake mot terrororganisasjonen.

Australias statsminister Tony Abbott sier til The Australian at bildet av syvåringen er et bevis på de grusomhetene slike grupper er i stand til å gjennomføre. 

– Vi ser flere og flere bevis på hvor barbarisk denne spesielle gruppen er, sier Abbott. 

Den syv år gamle gutten er oppvokst i utkanten av Sidney. I rutete shorts, og blå t-skjorte posererer han med det avkappede hodet. Hodet er tungt, og han må bruke begge hender for å holde det oppe. Twitterkontoen til Sharrouf er nå sperret. 

Terroristen Sharrouf er etterlyst av australsk politi for sine kriminelle handlinger i Irak og Syria. Han har postet flere bilder på sosiale medier, et av dem viser hans tre barn på fire, seks og sju år, alle poserer med maskingevær. 

Det er tidligere avslørt at barn av IS-soldater trenes opp til å drepe i religionens navn, og at IS forbereder en generasjon som skal befri verden for det de mener er vantro. Barn helt ned i niårsalderen skal være forberedt på å gripe til våpen, for å fortsette kamper.

Forsyninger med nødhjelp

Amerikanske fly sørget søndag for nye forsyninger av mat og vann til tusenvis av sivile som er omringet av militante opprørere på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.

Fire transportfly slapp ned i alt 88 store paller med nødhjelp, blant annet nærmere 17.000 liter drikkevann og over 22.000 ferdigmåltider, opplyser Pentagon.

I IRAK: TV 2s reportasjeteam, fotograf Aage Aune og reporter Kjetil Iden.
I IRAK: TV 2s reportasjeteam, fotograf Aage Aune og reporter Kjetil Iden.

Flyktningene på Sinjar-fjellet tilhører den religiøse minoriteten yezidiene, som er omringet av militante islamister fra opprørsgruppen Islamsk stat (IS). 

Nye angrep

Amerikanske kampfly og droner gjennomførte søndag også nye angrep mot opprørerne, som har truet med å drepe flyktningene på Sinjar-fjellet dersom de ikke konverterer til islam

USA innledet luftangrepene fredag, i et forsøk på å stanse ISILs framrykking i Nord-Irak.
Opprørerne har de siste månedene tatt kontroll over store områder både i Nord-Irak og Syria og anklages for massedrap på sivile.

– Kurderne har erobret tilbake noen områder fra IS etter de amerikanske angrepene, men vi skal ikke overdrive betydningen av dette, sier TV 2s reporter Kjetil Iden som er i Erbil i Irak. 

Han forteller samtidig at IS har erobret flere områder lenger sør i landet. 

– Det har vært kamper nordøst for Bagdad. Dette er en situasjon som er svært uoversiktlig, militært sett, sier Iden.

TV 2/NTB