Sjalusi kan være motivet for drapet på Sami (20)

ULSTEINVIK/OSLO (TV 2): Kilder til TV 2 forteller at gjerningsmannen og avdøde Sami (20) kranglet om en dame før drapet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer skal motivet for drapet i Hareid ha vært sjalusi. Den siktede og den drepte skal ha «konkurrert» om samme jente, som til slutt valgte Sami.

– Det var et sjalusidrama i forkant av hendelsen, forteller en kamerat av den drepte til TV 2. 

ORDFØRER: Anders Riise (H), ordfører i Hareid kommune. Foto: TV 2
ORDFØRER: Anders Riise (H), ordfører i Hareid kommune. Foto: TV 2

Politiet ønsket ikke å kommentere mulig motiv under mandagens pressekonferanse

Tips TV 2s journalister her!

Etter det TV 2 erfarer skal naboer ha vært inne i leiligheten og sett den drepte. Disse har status som vitner i saken. Gjerningsmannen skal har truet flere andre før drapet. 

Siktede meldte for litt siden flytting til Bodø.

150-200 inne i kirken søndag

På politiets pressekonferanse mandag informerte politiet at 23-åringen som er siktet har tilstått drapet. 

– Siktede vår i går kveld inne til avhør, der han erkjente da faktiske forholdene. At han hadde tatt livet av Sami og påført ham skadene. Han var alene om gjerningen, sa politiinspektør Ingar Bøen. 

Politiet anser det som lite sannsynlig at andre vil kunne bli siktet for medvirkning. Avhørene av den siktede begynte ikke før søndag. Årsaken til det er at den siktede har gjennomgått kirurgiske inngrep som oppsto i drapshandlingen. 

Siktede har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, og hverken hans forsvarer eller politiet kan si noe om årsaken til dette.

– Vi kjenner ikke årsaken til at han ikke vil ta stilling til skyldspørsmålet nå, sier politiinspektør Ingar Bøen.

Milhem hadde mange venner og han har tidligere vært aktiv medlem i AUFs lokallag i Hareid og Ulstein.

– Saken preger lokalsamfunnet i veldig stor grad og det er veldig mange som har tatt kontakt på krisetelefonen. Derfor var det et sterkt behov for å lage en samling der folk kunne få vise medfølelse for Sami og familien, sier Anders Riise (H), ordfører i Hareid kommune til TV 2.

Fortsatt i sjokk

Det var klokken 13.30 fredag at politiet ble gjort kjent med at 20-åringen var funnet død i en kommunal leilighet på Bigset i Hareid kommune. Milhem bodde ikke der selv, men var på besøk der.

– De foreløpige opplysningene fra politiet er groteske og det preger oss at noe slikt kan skje i vår bygd. Kommunen har hatt kriseteam i sving siden fredag kveld og mange har benyttet det, sier Riise. 

– Positiv person

– Han var på besøk på rådhuset i introduksjonsprogrammet som vi har i kommunen vår i lag med foreldrene sine. Der stilte han spørsmål om kommunen og oversatte svarene til foreldrene. Han var en gutt som ville ha bekreftelse og respons. I etterkant hilste vi når vi møttes, sier Riise.


30 avhør

Søndag ettermiddag var det foretatt 30 avhør av personer som kategoriseres som vitner. Obduksjonen av den drepte 20-åringen vil finne sted i Ålesund i løpet av mandagen.

Søndag kveld opplyste politiet at de var i ferd med å avslutte undersøkelsene på åstedet.

Boligen hvor den drepte ble funnet ligger i et boligområde midt mellom Ulsteinvik og Hareid. Det bor flere småbarnsfamilier i nabolaget.