Lillebroren: – Vi flyttet fra Irak for ikke å dø, og så dør han i Norge

HAREID/OSLO/BERGEN (TV 2): Familien til den drepte på Hareid flyktet fra krig for å oppnå trygghet i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld har det vært arrangert åpen kirke på Hareid for å minnes 20 år gamle Sami Milhem som ble drept og delvis partert fredag.
Samtidig har politiet i kveld avsluttet det første avhøret med den siktede 23 åringen.

I tråd med foreldrenes og familiens ønske får TV 2 søndag intervjue den dreptes bror.

Titon Milhem (19) er lillebror til den drepte og forteller at Sami nettopp hadde fått vite at han hadde fått skoleplass for å bli bilmekaniker da drapet skjedde.

– Drømmen hans var å bli bilmekaniker og han var kjempeglad da han faktisk klarte å komme inn på skolen. Dagen etter dør han, sier Titon til TV 2.

Familien kommer fra Irak og flyttet til Norge for å unnslippe krig.

– Vi flyttet fra et land i krig for ikke å dø. Så kommer vi til Norge og så dør han. Vi kom hit for å gjemme oss fra krig, sier en sorgtung lillebror.

– Kan ikke tro han er borte

Politiet gikk ut med identiteten under en pressekonferanse søndag, etter samtykke fra familien.

De venter fortsatt på å få se sønnen og drapsstedet.

– Jeg kan ikke tro at jeg har mistet min bror. Jeg forstår ikke hvordan livet mitt skal gå videre uten ham. Han betydde masse for meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten ham. Han er alltid inne i hjertet mitt uansett hva som skjer, sier Titon.

Håper drapet blir oppklart

Familien har sammen med bistandsadvokaten vært i avhør hos politiet.

– De har fortalt det de har å si, og nå må politiet legge alle puslebitene sammen med de andre vitneavhørene. Men de har stort håp om at drapet blir oppklart siden de allerede har en person siktet i saken, sier bistandsadvokat Jørund Knardal til TV 2.

– Storfamilien er samlet i sorg og sjokk på Hareid, forteller han.

Ble avhørt søndag

Det var klokken 13.30 fredag at politiet ble gjort kjent med at 20-åringen var funnet død i en kommunal leilighet på Bigset i Hareid kommune.

Sami Milhem bodde ikke der selv, men var på besøk.

Han var bekjent av den nå drapssiktede mannen, men de var ikke i slekt med hverandre. Den siktede har sittet i avhør søndag ved Ålesund politistasjon sammen med avhørsspesialister fra Sunnmøre politidistrikt.

– Det som kommer frem i avhørene kan gjøre det nødvendig med nye avhør av vitner vi allerede har snakket. Derfor gir vi ikke nå opplysninger av hva siktede forklarer, sier politimester Ingar Bøen til Tv 2.

Den siktede ble pågrepet på Valderøy, hvor han har bodd den siste tiden.

Fremstilles mandag

Siktede ble pågrepet mistenkt for et annet forhold. Etter å ha blitt transportert til Ålesund, så hadde politiet ny informasjon som førte til formell pågripelse og siktelse for drapet.

– Det var en konfliktsituasjon mellom siktede og avdøde, sier Bøen.

Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag og er foreløpig siktet for forsettlig drap.