VÅPENHVILE: Israel aksepterer en ny våpenhvile på Gazastripen. Her fra Gaza By tidligere i sommer. Foto: REUTERS/Ahmed Zakot
VÅPENHVILE: Israel aksepterer en ny våpenhvile på Gazastripen. Her fra Gaza By tidligere i sommer. Foto: REUTERS/Ahmed Zakot

Israel og Hamas enige om våpenhvile

Israel aksepterer en ny våpenhvile på Gazastripen, opplyser offisielle israelske kilder. Palestinerne har også sagt ja til det egyptiske forslaget om en 72 timer lang våpenhvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egypt, som er indirekte megler mellom palestinerne og Israel, ba partene akseptere en ny våpenhvile som skal tre i kraft klokken 23 norsk tid søndag.

Våpenhvilen er fremforhandlet av Egypt og gir et grunnlag for videre samtaler for en lengre våpenhvile. 

Egypt framforhandlet en lignende våpenhvile i forrige uke. Også den var på 72 timer, men etter de tre dagene våpenhvilen varte, startet den militante delen av Hamas med nye rakettangrep mot Israel. 

En talsperson fra Israelske myndigheter sier til nyhetsbyrået AP, at de aksepterte forslaget fra Egypt, men at de var usikre etter forrige ukes brudd på våpenhvilen.  

De israelske kildene opplyser at de vil sende forhandlere tilbake til Kairo mandag, om våpenhvilen holder.

En 72 timer lang våpenhvilen mellom Israel og palestinerne gikk ut fredag morgen, og etterpå har det igjen vært raketter og luftangrep mellom partene. (©NTB)