Atle Pettersen og bandet hans vant verdens største bandkonkurranse

The Scheen fra Skien slo 34.543 andre band og gikk til topps i gigant-konkurransen.

Skiensbandet The Scheen gikk søndag helt til topps og ble kåret som verdens beste usignerte band på den prestisjefylte Emergenza-festivalen, i Rothenburg ob der Taube i Tyskland.

– Dette er mye større enn vi kan forestille oss! Det har ikke helt gått opp for oss hva som har skjedd, men vi er stolte og utrolig glade for å ha vunnet Emergenza 2014, forteller vokalist Atle Pettersen til TV 2.

Se video fra vinnerkonserten i vinduet øverst!

VERDENS BESTE: Bandet The Scheen fra Skien gikk søndag helt til topps i den prestisjefylte konkurransen Emergenza i Tyskland.
VERDENS BESTE: Bandet The Scheen fra Skien gikk søndag helt til topps i den prestisjefylte konkurransen Emergenza i Tyskland.

Totalt har 34.544 band fra 34 nasjoner deltatt og konkurransen har blitt avviklet gjennom 13.295 show på 828 klubbscener verden rundt.

Søndag gikk verdensfinalen av stabelen i Tyskland, i forbindelse med den store tyske Taubertal-festivalen.

Da The Scheen vant over 17 andre finaleband fra alle verdensdeler søndag, spilte de på festivalens største scene der verdensberømte band som blant annet Biffy Clyro hadde spilt like før dem.

Får kjempekritikk

Bandets finaleopptreden får kjempekritikk på den amerikanske Emergenza-siden, hvor superlativene står i kø for å beskrive de norske guttas musikk, fremføringer og utstråling.

– Det å spille på hovedscenen for flere tusen var sinnsykt fett, og tilbakemeldingene vi har fått er helt utrolige. Internasjonal presse går bananas her nede, sier Pettersen.

Norske band som Envy (nå Nico & Vinz) og Donkeyboy har deltatt i finalen tidligere.

Envy vant i 2011 og oppgir dette som sitt gjennombrudd.

Har spilt sammen i ni år

The Scheen er et band fra Skien med Atle Pettersen som vokalist i front.

De fem guttene har spilt sammen i band i ni år, siden de var 16 år gamle. Tidligere under navnet Above Symmetry hvor de spilte progmetal og ga ut et album gjennom det tyske plateselskapet Inside Out. Bandet har spilt med Pettersen gjennom hans solokarrriere siden 2010, og The Scheen ble etablert som rockeband i 2013, oppkalt etter hjembyen Skien.

Bandet består av Atle Pettersen på vokal, Robin Ognedal på gitar, Nickolas Main Henriksen på keyboard, Rein T. Blomquist på bass og Tobias Ørnes Andersen på trommer.

Atle Pettersen er blant annet kjent for å ha kommet på andreplass i «X Factor» på TV 2 i 2010. Høsten 2011 gikk han til topps i Skal vi danse på samme kanal.