RBK-KLAR: Rosenborg har signert islandske Holmar Örn Eyjolfsson. Her fra en landskamp mot England. Foto: SCANPIX
RBK-KLAR: Rosenborg har signert islandske Holmar Örn Eyjolfsson. Her fra en landskamp mot England. Foto: SCANPIX

Var på vei til Helsingborg - så dukket RBK opp

Hólmar Örn Eyjólfsson fra tyske Bochum til Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hólmar Örn Eyjólfsson er Rosenborgs siste signering.

Tidligere i dag bekreftet Rosenborg at Eyjólfsson var klar for klubben, og allerede i dag tidlig gjennomførte islendingen sin første treningsøkt med klubben.

- Jeg synes dette virker veldig spennende. Jeg kom hit i går, så kampen på stadion og synes alt har sett veldig interessant ut. Det er moro å være på plass, sier Eyjólfsson til TV 2 Sporten.

Han har skrevet under på en ettårskontrakt med opsjon på to år til.

Var på vei til Sverige

24-åringen har de siste tre årene spilt for Bochum på det nest høyeste nivået. Der var han en del inn og ut av laget, og etter sesongslutt i fjor ble klubbene enige om å skille lag. 

Islendingen har siden vært på klubbjakt. Eyjólfsson har i sommer vært jaktet av Helsingborg, og tidligere i sommer var han på besøk der. I ettertid er han glad Rosenborg dukket opp.

- Jeg synes Rosenborg virker mer spennende. Det er en større klubb og etter å ha besøkt begge klubbene synes jeg dette var mest interessant, sier han.

Som 18-åring var Eyjólfsson en kort periode i West Ham. Han har en A-landskamp for Island på samvittigheten.

Vil vinne gull

Eyjólfsson har vært kontraktsløs i sommer, men har trent jevnlig med sin gamle islandske klubb HK. Han melder seg klar til å spille fra start av mot Brann allerede kommende helg.

- Det er selvfølgelig en stund siden jeg har spilt kamper, men jeg har trent bra og vil ikke ha noen problemer med å spille kamper allerede nå, sier han.

- Hva er dine styrker som fotballspiller?

- Styrkene mine er nok først og fremst styrken og farten. Jeg liker å spille fysisk og prøver å trykke til i duellene, sier forsvarsspilleren.

Han har spilt enkelte kamper som høyreback, men er klar på at han trives klart best som midtstopper.

Nå ser han fram til å komme i gang med Rosenborg.

- Personlig er målet mitt å spille mest mulig. For lagets del er ambisjonen å komme høyest mulig opp på tabellen i år. Neste år er målet selvfølgelig å ta gull, sier han.

NB: Eyjólfsson blir trolig ikke Rosenborgs eneste signering i dag. Kilder på Lerkendal sier til TV 2 Sporten at ytterligere en spiller trolig vil bli presentert i løpet av dagen. Ifølge Adressa dreier dette seg om den slovakiske spissen Tomas Malec.