RBK-KLAR: Rosenborg har signert islandske Holmar Örn Eyjolfsson. Her fra en landskamp mot England. Foto: SCANPIX
RBK-KLAR: Rosenborg har signert islandske Holmar Örn Eyjolfsson. Her fra en landskamp mot England. Foto: SCANPIX

Var på vei til Helsingborg - så dukket RBK opp

Hólmar Örn Eyjólfsson fra tyske Bochum til Rosenborg.

Hólmar Örn Eyjólfsson er Rosenborgs siste signering.

Tidligere i dag bekreftet Rosenborg at Eyjólfsson var klar for klubben, og allerede i dag tidlig gjennomførte islendingen sin første treningsøkt med klubben.

- Jeg synes dette virker veldig spennende. Jeg kom hit i går, så kampen på stadion og synes alt har sett veldig interessant ut. Det er moro å være på plass, sier Eyjólfsson til TV 2 Sporten.

Han har skrevet under på en ettårskontrakt med opsjon på to år til.

Var på vei til Sverige

24-åringen har de siste tre årene spilt for Bochum på det nest høyeste nivået. Der var han en del inn og ut av laget, og etter sesongslutt i fjor ble klubbene enige om å skille lag. 

Islendingen har siden vært på klubbjakt. Eyjólfsson har i sommer vært jaktet av Helsingborg, og tidligere i sommer var han på besøk der. I ettertid er han glad Rosenborg dukket opp.

- Jeg synes Rosenborg virker mer spennende. Det er en større klubb og etter å ha besøkt begge klubbene synes jeg dette var mest interessant, sier han.

Som 18-åring var Eyjólfsson en kort periode i West Ham. Han har en A-landskamp for Island på samvittigheten.

Vil vinne gull

Eyjólfsson har vært kontraktsløs i sommer, men har trent jevnlig med sin gamle islandske klubb HK. Han melder seg klar til å spille fra start av mot Brann allerede kommende helg.

- Det er selvfølgelig en stund siden jeg har spilt kamper, men jeg har trent bra og vil ikke ha noen problemer med å spille kamper allerede nå, sier han.

- Hva er dine styrker som fotballspiller?

- Styrkene mine er nok først og fremst styrken og farten. Jeg liker å spille fysisk og prøver å trykke til i duellene, sier forsvarsspilleren.

Han har spilt enkelte kamper som høyreback, men er klar på at han trives klart best som midtstopper.

Nå ser han fram til å komme i gang med Rosenborg.

- Personlig er målet mitt å spille mest mulig. For lagets del er ambisjonen å komme høyest mulig opp på tabellen i år. Neste år er målet selvfølgelig å ta gull, sier han.

NB: Eyjólfsson blir trolig ikke Rosenborgs eneste signering i dag. Kilder på Lerkendal sier til TV 2 Sporten at ytterligere en spiller trolig vil bli presentert i løpet av dagen. Ifølge Adressa dreier dette seg om den slovakiske spissen Tomas Malec.