Søderlund: – Dette var forbannet deilig!

RBK lå under 0-2 mot Start etter Asante-suser fra 25 meter og Børufsen-scoring, men Alexander Søderlund nektet å gi opp.

Rosenborg - Start 3-2

Se sammendrag øverst!

Ernest Asante ga Start ledelsen med en suser i krysset fra 25 meter. Ikke lenge etter doblet Espen Børufsen ledelsen før Rosenborg reduserte og utlignet igjen før pause, ved henholdsvis Mikkel Diskerud og Alexander Søderlund.

Åtte minutter før slutt sørget sistnevnte for full jubel på Lerkendal, da han iskaldt satte inn 3-2 alene med Håkon Opdal i Start-målet.

Scoringen var Søderlunds tiende for sesongen.

– I dag kjenner jeg virkelig at det begynner å løsne litt. Jeg har følt meg tung i kroppen i det siste, og det er først i dagens kamp jeg føler jeg kunne løpe i tilnærmet 90 minutter. Det var forbannet deilig å kjenne, og jeg vet at det kommer til å hjelpe på framover, sier Alexander Søderlund til TV 2 Sporten.

– Alex har vært lett og fin på trening i det siste. Det er nesten synd at vi ikke fikk satt han opp flere ganger i dag, for han lå og luktet på bakerste der flere ganger. Hadde vi klart det kunne han fort scoret både tre og fire i dag, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Opdal: – Vi hadde nok sjanser
– En mental seier og ikke minst en veldig viktig seier. Publikum trengte denne opplevelsen. Vi hadde nok store sjanser til å avgjøre denne kampen, og til slutt gikk det jo veien, kommer det fra RBK-kaptein Mike Jensen.

- Det var utrolig sterkt av oss, først og fremst ut i fra måten det skjer på. Vi visste at vi hadde noe på gang og selv om vi kommer under fortsetter vi å male på og spille Rosenborg-fotball. Utrolig gøy, sier Alexander Søderlund.

Kapteinkollega og Start-keeper Håkon Opdal oppsummerte kampen slik:

– Vi spiller en ok 2. omgang, men dette kjennes litt bittert ut. Vi hadde nok sjanser til å vinne denne kampen.

«Bruttern»: – Dette var morsomt!
Håkon Opdal får støtte av trener Mons Ivar Mjelde.

– Kampen er veldig åpen. Rosenborg har noen dyktige spillere og spiller godt, men i dag er sjansene våre så store at vi burde scoret mer enn to mål, sier Start-treneren, og legger til:

– Hederlige tap er noe drit i fotballen. I dag hadde vi fortjent bedre.

– Dette var morsomt. Vi ser litt sliten ut, kampprogrammet begynner å tære på. Men vi gleder oss over seieren. Vi viser en enorm moral, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg kom best i gang
I tillegg til et offensivt innstilt hjemmelag, var også Start interessert i å spille fotball på Lerkendal. Begge lag stod forholdsvis høyt i banen, men det var Rosenborg som så hvassest ut de første ti minuttene.

Kampens første sjanse kom i det åttende minuttet, da Riku Riski fosset oppover langs venstresiden. Finnen kom seg etter hvert inn 16-meteren og fikk slått ballen inn, men innlegget gikk forbi både Alexander Søderlund og Pål André Helland.

I minuttene som fulgte, festet Rosenborg et visst grep om kampen. Start fikk tak i ballen noen ganger, men mistet den stort sett ganske snart tilbake til hardtarbeidende RBK-spillere, og da det nærmet seg et kvarter spilt på Lerkendal kom også kampens første avslutning på mål. Skuddet fra Riski var uansett for løst, og Start-kaptein Håkon Opdal plukket enkelt opp ballen.

Asante-suser i krysset
Et skudd som derimot var langt i fra løst, var det Starts Ernest Asante sendte av gårde mot RBK-målet i kampens 17. spilleminutt. Ghaneseren fikk ballen fra Espen Børufsen på rundt 25 meter, la den til rette og dunket til mot Alexander Lund Hansens venstre kryss. Et lite sekund seinere lå ballen i mål bak Rosenborg-keeperen, og dermed hadde Asante gitt Start ledelsen på Lerkendal.

Snaue ti minutter seinere skulle Lerkendal-publikumet bli ytterligere rystet. Espen Hoff klinket til fra kanten av 16-meteren, men skuddet fra 32-åringen gikk rett i foten på Espen Børufsen, som etter å ha dempet skuddet fra Hoff, plasserte ballen lekkert i mål til 2-0.

RBK hevet seg kraftig
Like etter fikk hjemmefansen seg et lite løft da Mikkel Diskerud på nydelig vis flikket et innlegg fra Ole Kristian Selnæs inn i Opdals lengste hjørnet. Rosenborg hadde redusert og etter en forholdsvis tam start på kampen hadde det nå blitt scoret tre mål på 13 minutter.

I løpet av de neste ti minuttene kunne både Pål André Helland og Mike Jensen ha satt inn utligningen, men verken frisparket fra førstnevnte eller skuddforsøket fra danske Jensen gikk i mål. Fem minutter før pause fikk Alexander Søderlund en stor sjanse, etter at Riku Riski sendte av gårde et skudd mot mål. Opdal ga retur, men Søderlund maktet ikke å overliste oddingen.

Flere store Rosenborg-sjanser
Det klarte han derimot to minutter seinere etter nok en retur fra Opdal i Start-målet. Den tidligere Haugesund-spilleren fintet ut Opdal med en lekker dragning, før han puttet ballen i det åpne målet til 2-2.

Like før hvilen kunne Søderlund scoret igjen, men denne gangen var Opdal med på notene og reddet headingen fra 27-åringen.

Etter den voldsomme Rosenborg-mobiliseringen og et tverrliggerskudd fra Mike Jensen, blåste dommer Omar Rafiq av den første omgangen, som hadde gitt publikum fire mål og underholdning av ypperste klasse.

Start på hugget etter hvilen
I starten av 2. omgang kunne det tyde på at kampen skulle fortsette der den slapp i 1. omgang. I hvert fall når det kom til store sjanser. Først ut, etter bare 35 skunder, var Ernest Asante. Men headingen fra kampens første målscorer gikk utenfor og Rosenborg slapp med skrekken, noe de også gjorde fem minutter seinere. Asante leitet etter Matthías Vilhjálmsson, og med litt bedre presisjon kunne Start fort gått opp i ledelsen igjen, men innlegget fra Asante var for upresist.

Da timen var passert på Lerkendal var det hjemmelaget sin tur til å prøve seg. Etter et godt gammeldags Rosenborg-angrep fikk Jonas Svensson slått inn fra kant, men det farlige innlegget ble klarert til corner.

Søderlund fikset biffen
Etter hvert roet det seg noe ute på Lerkendal-matten, men både Ernest Asante, Alexander Søderlund og Mikkel Diskerud hadde muligheten til å sende sine respektive lag i føringen før det var spilt 75 minutter. Kampen virket dessuten helt åpen, og man ventet bare på at oppgjørets femte scoring skulle komme.

Det siste kvarteret spilte særlig hjemmelaget seg frem til flere gode sjanser, og åtte minutter før slutt skulle den omsider sitte i nota for Rosenborg. Tobias Mikkelsen spilte ballen gjennom til Alexander Søderlund, som var iskald alene med Håkon Opdal. Med sin Tippeliga-scoring nummer ti for sesongen satte landslagsspissen inn sitt andre og Rosenborgs tredje scoring for kvelden.

Flere mål ble det ikke på Lerkendal, og dermed ble alle tre poengene værende i Trondheim etter det som må karakteriseres som en svært innholdsrik og morsom fotballkamp.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Rosenborg: Lund Hansen, Svensson, Strandberg, Skjelvik, Dorsin, Jensen, Sælnes, Mix, Helland, Søderlund, Riski.
Start: Opdal, Nouri, Kristjánsson, Acosta, Vikstøl, Asante, Owello, Paniagua, Børufsen, Hoff, Vilhjálmsson.