Boli utlignet i det 89. minuttet

Det endte 2-2 mellom serieleder Molde og Stabæk.

Molde - Stabæk 2-2

Se sammendrag øverst!

Etter scoringer fra henholdsvis Tommy Høiland og Mohamed Elyounoussi, ledet Molde 2-0 og hadde full kontroll på kampen.

Men gjestene fra Bærum nektet å gi opp. Michael Stephens satte inn reduseringen, en scoring som ble etterfulgt av flere store Stabæk-sjanser. Og i kampens siste spilleminutt dunket Franck Boli inn utligningen til ellevill jubel på Stabæk-benken.

– Det kjennes veldig bra ut nå. Vi er veldig glade for å reise hjem med dette. Vi gjør en veldig god jobb i 2. omgang og hele laget jobber veldig hardt, sa Boli til C More etter kampen.

Molde tok kommandoen
Etter noen forholdsvis rolige åpningsminutter, ble Molde mer og mer farlige. Og i det tolvte minuttet, satt den i nota for serielederen. Martin Linnes ble spilt gjennom på høyrekanten, og slo ballen hardt inn til Høiland, som helt alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé banket ballen i mål til 1-0.

Etter scoringen tok hjemmelaget tak i kampen, og forsvarte seg samtidig svært godt mot et hardt prøvende Stabæk-lag.

Like før halvtimen var spilt på Aker Stadion kunne Høiland blitt tomålsscorer, men denne gangen klarte ikke 25-åringen å sette innlegget fra Per Egil Flo.

Nytt vakkert angrep da Molde doblet ledelsen
Noen minutter før hvilen skulle hjemmepublikumet uansett få mer å juble for. Etter nok et flott angrep, fant venstreback Flo Mohamed Elyounoussi som lekende lett sparket ballen i mål bak Mandé i Stabæk-målet.

Dermed stod det 2-0 til pause i Molde.

– Vi har ballen mye, men det blir ikke så mye sjanser av det, sa Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg til C More i pausen.

Molde-keeper Ørjan Nyland, som ikke akkurat slet seg ut i løpet av de første 45 minuttene, oppsummerte 1. omgang kort og konsist.

– Vi scorer to mål, og det er helt greit, kom det fra landslagskeeperen.

Fintet Forren og reduserte
I 2.omgang fortsatte Molde å kjøre, mens Stabæk forsvarte seg så godt de kunne. Og etter en stor Molde-sjanse, smalt det plutselig i den andre enden av banen. Michael Stephens fintet Molde-stopper Vegard Forren med en herlig skuddfinte, før han banket ballen i opp i Nylands venstre hjørnet.

Stabæk hadde redusert, og i de påfølgende minuttene var det faktisk bortelaget som styrte spillet, og Molde-trener Tor Ole Skullerud så noe betenkt ut på sidelinjen.

Boli brente svær sjanse, men gjorde til slutt opp for seg
Da det gjenstod 25 minutter av søndagens første Tippeliga-oppgjør, burde Høiland fått Skullerud til å senke skuldrene igjen, men alene med Mandé sendte kampens første målscorer ballen langt til side for mål.

Drøye fem minutter seinere kunne, og ikke minst burde, en fullstendig upresset Franck Boli utlignet til 2-2, men utrolig nok skjøt ivorianeren over det åpne målet fra bare tre meters hold.

Like etter var det innbytter Eirik Haugstad sin tur til å prøve seg, men headingen fra 20-åringen gikk ikke i retning mål, og dermed stod det fortsatt 2-1 til Molde.

I det 89. spilleminuttet gjorde Franck Boli opp for seg, da han smalt inn 2-2, som også ble sluttresultatet på Aker Stadion.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Molde: Nyland, Gabrielsen, Linnes, Forren, Flo, E. Hestad, Hussain, Singh, Elyounoussi, Agnaldo, Høiland.
Stabæk: Sayouba, Granli, Skjønsberg, Næss, Jalasto, Kassi, Trondsen, Jacobson, Stephens, Boli, Brustad