MIFF: - Vi er her for å få til ekte fred i Midtøsten

Store politistyrker var på plass utenfor Stortinget da mellom 500 og 600 Israel-venner markerte sin støtte til Israel. Demonstrantene etterlyste en mer rettferdig mediedekningen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom 500 og 600 personer hadde søndag ettermiddag møtt opp foran Stortinget for å uttrykke sin støtte til Israel under en markering i regi av organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF).

– Vi er ikke samlet for å feire Israels krigføring på Gaza, men for å få til en ekte fred. Vi er her fordi vi hater å se kvinner og barn bli drept av den islamistiske bevegelsen Hamas, sa styreleder MIFF, Conrad Myrland under sin appell.

– Israel er et liberalt fyrtårn i et stort, mørkt område av arabisk og muslimsk intoleranse og vanstyre. De fortjener derfor all vår støtte, sa nestleder i MIFF Bengt-Ove Nordgård til stor applaus fra de fremmøtte. 

Flere av demonstrantene bar skilt med påskriften: «Mediedekningen av Israel-konflikten må bli mer rettferdig», «Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere» og «Nei til terroren og islamismen til Hamas».

En rekke fremtredende politikere fra regjeringpartiet Frp var også til stede under markeringen. Og flere stortingsrepresentanter holdt appell. 

Mot-demonstrasjon like ved

Samtidig holdt den venstreradikale gruppen «Tjen Folket» en motdemonstrasjon bak Eidsvolls plass.

Politiet var forberedt på bråk, og møtte mannsterke opp. Rundt Eidsvolls plass hadde de dannet en jernring. 

Da de begynte å løpe mot sperringene, vekk fra plassen de hadde fått tildelt, valgte politiet å rykke inn med biler og flere titalls politifolk.

– Det har en tendens til å bli konfliktfylt når to parter med sterke meninger skal være på samme sted til samme tid. Men det gikk veldig bra denne gangen fordi vi hadde en sterk tilstedeværelse her, sier innsatsleder Lasse Alver til TV 2 etter markeringen. 

– Mediedekningen må bli mer rettferdig

Flere av demonstrantene TV 2 snakket med fortalte at de var til stede for å sette fokus på det de kaller en urettferdig dekning av konflikten. 

– Det er utrolig urettferdig å se hvordan mediedekningen er i forhold til Israel og Hamas. Det er alt for ensidig. I dag kommer det litt frem, og det synes jeg er positivt, forteller Claudia.

Søndag ettermiddag ble det klart at Israel aksepterer en ny våpenhvile på Gazastripen, ifølge offisielle israelske kilder. Palestinerne har også sagt ja til det egyptiske forslaget om en 72 timer lang våpenhvile. 

Her forklarer de fremmøtte hvorfor de deltok på markeringen: