Giroud-perle da Arsenal rundspilte Manchester City

London-klubben imponerte i generalprøven mot den regjerende ligamesteren.

Arsenal-Manchester City 3-0

Se alle scoringene over

Arsenal var totalt overlegne da de møtte Manchester City i Community Shield søndag ettermiddag. 

– Viktig med selvtillit
Santi Cazorla, Aaron Ramsey og Oliver Giroud sørget med hver sin å scoring for å sende den regjerende ligamesteren av Wembley-matten med hele 3-0 i sekken.

– Jeg synes det er utrolig viktig å skaffe seg selvtillit på denne måten. Nå begynner Premier League, så la oss håpe vi kan ta det med oss inn i den nye sesongen, sier Arsene Wenger etter kampen.

Målscorer Aaron Ramsey føler at det er noe stort på gang i London-klubben som måtte ta til takke med fjerdeplass forrige sesong.

– Alle har selvtillit etter å ha vunnet FA-cupen i fjor, og med Alexis Sanchez' inntreden kan vi føle at det gløder ekstra blant supporterne våre, sier han.

– Blir annerledes når vi spiller for poeng
I den andre leiren var Manuel Pellegrini alt annet enn fornøyd med det han fikk se av sine utvalgte.

– Dette var ingen god kamp. Vi spilte ikke bra i den første omgangen. Vi forbedret oss og hadde sjanser uten at vi scorte. Det gjorde Arsenal, sier han.

Han er likevel ikke bekymret.

– Nå starter sesongen neste helg, og dette var en god gjennomkjøring. Vi ville selvsagt vinne i dag, men jeg tror det vil bli annerledes når vi begynner å spille for poeng, sier han.

– Ikke på plass
I TV 2s Premier League-studio er de klare på at Manchester City må opp flere hakk om de skal ha håp om å forsvare tittelen fra forrige sesong.

– Vi skal ikke legge så mye vekt på disse kampene. Men her må Manchester City ta til seg at de ikke er på plass der de skal være. Håper dette fungerer som en vekker for dem. Arsenal er i rute, sier Erik Thorstvedt.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre er enig.

– Manchester City lignet ikke på seg selv i det hele dersom man ser bort fra draktene. Dersom dette er representativt for hva forfatning City-spillerne er i så kan det bli et problem. Alle de store lagene har forsterket seg, og man skal ikke havne for langt bak i de første kampene. Da blir det vanskelig å ta igjen, sier han.

Nasri nær scoring
Det var Arsenal som kom best i gang allerede fra start av. Nyervervelsen Alexis Sánchez viste med flere friske involveringer at han kommer til å bli å regne med denne sesongen.

Men den første store muligheten kom til Manchester City og Samir Nasri. Franskmannen, som er hatet av Arsenal-fansen etter at han forlot klubben i 2011, fikk stå helt alene inne i Arsenals 16-meter. Men avslutningen ble blokkert og London-klubben slapp dermed med skrekken.

Cazorla sendte Arsenal i føringen
Men Arsenal fortsatte å angripe fjorårets ligamester, og fikk til slutt lønn for presset.

Etter 22 minutter kombinerte rødtrøyene fint før ballen til slutt endte hos Santi Cazorla på rundt 16 meter. Spanjolen nølte ikke et sekund og plasserte ballen vakkert nede i det lengste hjørnet.

Ramsey doblet
Og like før pause gjorde de røde vondt til verre for Manchester City. Alexis Sánchez spilte Yaya Sanogo nyedlig gjennom.

Den høyreiste angriperen fant Aaron Ramsey som elegant chippet ballen med seg før han trillet den iskaldt i mål.

Store City-sjanser
Manchester City kom friskere ut i den andre omgangen. Samir Nasri ble tatt av banen til fordel for David Silva, noe som så ut til å hjelpe de lyseblå.

Navas fikk til et godt innlegg fra høyrekanten. Ballen landet på bakerste stolpe hvor Stevan Jovetic stanget den mot mål. Men Szczęsny reddet Arsenal med en glimrende redning.

Bare minutter seinere prøvde samme mann seg på ny. Spissen fyrte til fra distanse, men nok en gang sto polakken bakerst hos Arsenal i veien.

– Blir sterkere denne sesongen
Og når de lyseblå ikke klarte å sette sine forsøk i mål, sørget Arsenal for å straffe dem knallhardt i motsatt ende av banen.

En time var spilt da innbytter Oliver Giroud banket til fra distanse. Ballen gikk via en City-forsvarer og i bue over Wilfredo Caballero.

– Jeg tror vi kommer til å bli sterkere denne sesongen. Vi blir bare bedre og bedre, og jeg tror vi kommer til å gjøre det veldig bra, sa Giroud etter kampen.

Med dagens seier kunne Arsenal innkassere et nytt trofé bare tre måneder etter at de vant FA cupen på samme arena.

Lagoppstillinger:

Arsenal: Szczesny - Debuchy, Koscielny, Chambers, Gibbs - Arteta, Wilshere - Ramsey, Alexis, Cazorla - Sanogo

Benken: Martinez, Monreal, Flamini, Campbell, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Giroud

Manchester City: Aballero -Clichy, Boyata, Nastasic, Kolarov - Navas, Fernando, Toure (k), Nasri - Jovetic, Dzeko

Benken: Hart, Richards, Milner, Sinclair, Rekik, Silva, Zuculini