TRAGISK UTFALL: Denne krasjen i Canandaigua Motorsports Park lørdag førte til at en person mistet livet. Foto: Logan Messerly/AP Photo
TRAGISK UTFALL: Denne krasjen i Canandaigua Motorsports Park lørdag førte til at en person mistet livet. Foto: Logan Messerly/AP Photo

Motorsportutøver gikk ut av bilen for å kjefte - ble påkjørt og drept

– Jeg vet at han kunne se ham. Han fortjener å sitte i fengsel resten av livet, sier øyenvitne.

Amerikansk motorsport er rammet av en tragisk hendelse.

Under lørdagens dirt track-konkurranse Empire Super Sprints i New York, kolliderte de to førerne Tony Stewart og Kevin Ward Jr.

Sistnevntes bil ble stående, og Ward gikk deretter ut av bilen for å kjefte på og konfrontere sin motstander. Svenske Expressen skrivet at publikumsbilder viser hvordan Stewart - som er en stor stjerne i amerikansk motorsport - deretter kjører på Ward, som flyr over banen.

Ward ble fraktet bort med ambulanse, men søndag kom beskjeden om at han hadde mistet livet.

OPPDATERT: Senere på dagen søndag kom det opplysninger om at Stewart allikevel skal kjøre søndagens konkurranse i Watkins Glen, en konkurranse som stod på kjøreplanen hans, skriver USA Today.

– Jeg vet at han kunne se ham
Øyenvitne og racer-kjører Tyler Graves beskriver situasjonen overfor Sportingnews.

– Jeg vet at Tony kunne se ham. Jeg vet hvor mye man ser ut fra disse bilene. Når Tony kom nærmere, så gasset ham. Når du gasser med en slik bil så går bilen ut til siden, og den gikk ut til siden og det høyre bakdekket traff Kevin.

Graves sier også at han ikke tror at NASCAR-mesteren Stewart mente å kjøre ihjel sin konkurrent, men mener straffen bør være streng.

– Tony Stewart fortjener å sitte i fengsel resten av livet, sier han.

Ontario County-sheriff Philip C. Povero sier dog at hendelsen ikke sees på som en kriminalsak.

– Dette er en pågående etterforskning av et krasj på en bane, sier han til USA Today.