«Han tok et fatalt valg»: Familiens hjerteskjærende bilder av sønnen som ble hjernedød etter ett drag med syntetisk narkotika

Familien til 19 år gamle Connor Eckhardt vil ikke at sønnen skal ha dødd forgjeves: Nå har de offentliggjort disse bildene til skrekk og advarsel til andre som lurer på å prøve syntetisk marihuana.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Devin og Veronica Eckhardt hadde aldri sett for seg at de skulle se et helikopter fly avgårde med sønnens hjerte om bord.

Men det ble det tragiske utfallet da tenåringssønnen ga etter for gruppepress, prøvde det ekstremt potente, syntetisk fremstilte dopet K2 og fikk en alvorlig reaksjon. 11. juli tok Connor ett drag. 

Det ble fatalt: Han svimte av, og sluttet å puste. Da oksygentilførselen til hjernen stanset, begynte den å hovne opp. Til slutt ble han erklært hjernedød.

– Han ga etter for et gruppepresset og tenkte at det var OK og at det var trygt. Ett drag senere, svimer han av og våkner aldri til live igjen, sier faren Devin til KTLA.

Fordi blandingene og konsentrasjonen av de syntetisk stoffene varierer, er det umulig å vite hva man egentlig får i seg når man røyker stoffet.

– Folk innser kanskje ikke hvor farlige disse stoffene kan være, bindingene til cannabisreseptorene i hjernen er opptil 1000 ganger sterkere enn ved tradisjonell marihuana, sier legen Andrew Monte som står bak en studie publisert i New England Journal of Medicine.

Fordi Connor tidligere hadde sagt ja til organdonasjon, ble han holdt kunstig i live i fire dager slik at man fikk forberedt dette mens familien tok farvel. 

– Jeg tenkte hele tiden at han når som helst kunne åpne øynene sine og si «Hva skjer?», forteller moren.

I løpet av disse dagene, filmet familien en gripende videobeskjed til omverdenen:

«Dette er vår sønn, Connor Reid Eckhardt. Han tok et fatalt valg om å prøve et produkt kalt K2, eller 'Spice', og nå er Connor helt hjernedød...», sier moren i videoen, med stemmen på bristepunktet.

«Dette er ikke en lek. Dette er blodig alvor. Vær så snill, hjelp oss å kjempe Connors kamp!»

Familien har opprettet en Facebook-side hvor de minnes Connor og advarer andre mot å bruke stoffet.