EN AV TO LANDSKAMPER: Fraser Forster redder et skudd mot Chile i en treningskamp i november i fjor. Foto: Ian Kingston/AFP Photo
EN AV TO LANDSKAMPER: Fraser Forster redder et skudd mot Chile i en treningskamp i november i fjor. Foto: Ian Kingston/AFP Photo

Deila mistet stjernekeeperen

Fraser Forster signerte for Southampton lørdag kveld.

Southampton (NTB): Celtic-manager Ronny Deila mistet lørdag sin førstekeeper Fraser Forster, som ble solgt til Southampton for en angivelig overgangssum på over 100 millioner kroner.

Southampton bekreftet lørdag kveld at Forster har undertegnet en fireårskontrakt med Premier League-klubben etter å ha gjennomført de obligatoriske medisinske testene tidligere samme dag.

– Fraser er en veldig talentfull spiller, og vi er henrykte over å kunne hente ham til Southampton. Dette er nok en viktig del av vår gjenoppbyggingsprosess mot sesongstarten, sa Saints-manager Ronald Koeman.

Satte rekord i antall minutter uten baklengsmål
I fjor satte Forster rekord i antall minutter uten baklengsmål i den skotske eliteserien. Han holdt da nullen i hele 1256 minutter. 26-åringen var en del av den engelske VM-troppen i sommer, men fikk ikke spilletid i Brasil-mesterskapet.

Celtic har allerede hentet en erstatter for Fraser i form av den tidligere skotske landslagskeeperen Craig Gordon. Der har Ronny Deila tatt en sjanse. 31-åringen har kjempet seg tilbake etter en alvorlig kneskade, men har ikke spilt en eneste kamp siden april 2012.

Celtic har også den polske keeperen Lukasz Zaluska i troppen. (©NTB)