FEM: Legia Warszawa-trener Henning Berg viser fem fingre på hver hånd under den første kampen i Mesterliga-kvalifiseringen mot Celtic. FOTO: AP Photo/Czarek Sokolowski
FEM: Legia Warszawa-trener Henning Berg viser fem fingre på hver hånd under den første kampen i Mesterliga-kvalifiseringen mot Celtic. FOTO: AP Photo/Czarek Sokolowski

Bergs Legia slo tilbake med storseier

Lot ikke Mesterliga-skuffelsen gå utover prestasjonen i serien.

Tross skuffelsen over å ha blitt kastet ut av mesterligaen, kunne Henning Berg smile lørdag kveld. Hans Legia Warszawa vant hele 5-0 over Górnik Leczna i den polske eliteserien.

– Jeg er glad for at vi var i stand til å vinne under disse omstendighetenec. Det var en veldig vanskelig situasjon for spillerne, og jeg er stolt av dem, sier Berg til Legias hjemmesider.

– Spillerne har tankene på noe annet enn dagens kamp. Selvfølgelig prøvde vi å motivere dem så godt vi kunne. Selv om vi er så skuffet at det er vanskelig å beskrive så ønsket spillerne å vise at de er overlegne på banen. Det er flott at vi lyktes.

Supporterne til Legia Warszawa er kjent for å lage mye støy og å støtte laget, og lørdagens kamp var ikke noe unntak.

– Fansen var veldig viktige. De skapte en fantastisk atmosfære, sier Berg.

Overlegne i andreomgang

Etter en målløs første omgang laget Bergs lag scoringsfest på hjemmebane etter pause. Bare minuttet var spilt av annen omgang da Ivica Vrdoljak sendte Legia i føringen.

Jakub Kosecki doblet ledelsen to minutter senere, mens Vrdoljak punkterte kampen med sin 3-0-scoring etter 63 minutter.

Legia var ikke ferdig med det. Innbytter Orlando Sá brukte sine 25 minutter på banen til å score to ganger og sikre vertene en svært komfortabel seier, den andre på sesongens fire første kamper.

– Vi spilte godt i første omgang, men den andre halvdelen av kampen var det en total knockout, sa Leczna-trener, Jurij Sjatalov etter kampen ifølge Legia.com.

– Det er tydelig at Legia ikke var blitt distrahert av affæren med Celtic. Jeg visste at denne situasjonen ville motivere dem enda mer, fordi UEFAs avgjørelse var så urettferdig.

Varslet pressekonferanse

I mesterligaen vant Legia 6-1 mot skotske Celtic over to kamper i tredje kvalifiseringsrunde, men den polske klubben ble diskvalifisert for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget.

Berg har lovet å anke avgjørelsen så langt det går.

Legia varsler også en pressekonferanse søndag, der temaet vil være UEFA-straffen. Der skal klubben legge frem deres versjon, og hva klubben vil gjøre med anken. (©NTB/TV 2)