IKKE SÅ LYKKELIGE: Caroline Wozniacki og Rory McIlroy under Par 3-konkurransen i Masters-turneringen i Augusta, Georgia i 2013. FOTO: AFP PHOTO/FILES/JIM WATSON
IKKE SÅ LYKKELIGE: Caroline Wozniacki og Rory McIlroy under Par 3-konkurransen i Masters-turneringen i Augusta, Georgia i 2013. FOTO: AFP PHOTO/FILES/JIM WATSON

Wozniacki-bruddet har gjort McIlroy til en bedre golfspiller

– Det var det beste som kunne skje for golfkarrieren min, sier Rory McIlroy.

21. mai offentliggjorde Rory McIlroy at han hadde brutt forlovelsen med den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Siden den gang har nordirens golfform pekt rett til himmels.

Først vant han British Open i juli, deretter Bridgestone International i Ohio. Nå leder han USPGA Championship på Valhalla ett slag foran australske Jason Day. Han kan dermed være på vei mot sin tredje turneringsseier på rappen.

Trener mer

Mye av æren tilskriver han nettopp bruddet med Wozniacki, og all tiden han får til å trene.

– Jeg tror det som har skjedd har vært bedre for meg, når det kommer til golf, sier McIlroy til Daily Mail.

– Jeg har brukt mer tid på det, og det har refokusert meg. Hva annet skal jeg gjøre på? Jeg går til golfbanen, går i treningsstudioet. Det er slik livet mitt er akkurat nå. Jeg har jobbet hardt før, men de siste månedene har jeg virkelig gått inn for det. Det fungerer tydelig ganske bra, så jeg kommer til å fortsette å gjøre det.

McIlroy har også tatt over ledelsen på verdensranglisten takket være sin nyfunne form.

Samtidig som McIlroy leder i Kentucky røk hans tidligere kjæreste ut av Rogers Cup i Montreal i kvartfinalen mot Serena Williams.

Woods fullførte med smerter

Tidligere golfener Tiger Woods sliter mer med formen, mye på grunn av skadeproblemer.

Woods slet seg gjennom fredagens annenrunde i PGA-mesterskapet med tydelige ryggsmerter. Golfstjernens tidligere trener, Butch Harmon, forstår ikke hvorfor Woods fullførte samtlige 18 hull.

Woods gikk annenrunden av majorturneringen på tre over par, det samme som på torsdagens åpningsrunde. Han var milevis unna å klare cuten, som gikk på +1. Det var lett å se at 38-åringen hadde store smerter i ryggen, men likevel kjempet Woods seg gjennom samtlige hull.

– Jeg er meget overrasket over at han spilte de siste ni hullene. Han så støl ut på de første ni, men på de siste ni virket det som om han hadde sterke smerter, sier Butch Harmon.

Sesongen kan være over for Woods

Han var Woods' trener fram til 2004, og har fått æren for å bygge opp golfsvingen hans.

– Jeg tror Tiger ville vise at han kom for å spille og at han derfor ville fullføre runden. For å være ærlig svingte han med rundt 70 prosent styrke på de siste ni hullene og slo en del gode slag, sier Harmon.

Woods har mistet stort sett hele sesongen på grunn av en ryggskade. Han var gjennom en operasjon i mars, men sier selv at den nye skaden ikke har noe med det å gjøre.

På grunn av lite spill er han ikke kvalifisert for det nært forestående sluttspillet på PGA-touren. og det meste tyder på at sesongen er over.