Etnisk norsk mann i 20-årene siktet for parteringsdrapet

OSLO/HAREID (TV 2): Mannen som er siktet for det bestialske drapet på Hareid har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet holdt lørdag ettermiddag nå en ny pressekonferanse om etterforskningen av drapet på en mann i 20-årene på Bigset i Hareid.

Det var fredag ettermiddag at en bekjent av den drepte mannen fant ham død i en leilighet i en kommunal bolig. Liket var delvis partert, men ifølge politiet har man kontroll på hvor alle kroppsdelene befinner seg. 

  • Se opptak av pressekonferansen øverst i artikkelen.

– Han var svært ille tilredt og manglet flere kroppsdeler, sa politimester Ingar Bøen tidligere lørdag.

Natt til lørdag ble en mann siktet for drapet. Dette er en etnisk norsk mann i 20-årene, bosatt i en annen kommune på Sunnmøre, ifølge politiet.

– Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen, opplyste Bøen tidligere i dag.

Offeret var ikke bostedsregistrert i boligen hvor han ble funnet drept. 

– Han var på besøk i denne boligen, og det var også andre til stede, sier Bøen.

Han bekrefter også at det var vitner til drapshandlingen og at gjerningspersonen og offeret er bekjente av hverandre. Derimot ville han ikke på pressekonferansen lørdag ettermiddag ikke kommentere om man kjenner til at drepte har mottatt trusler.

Den siktede ble pågrepet på Valderøy. Ifølge lokalavisen Sunnmørsposten skal den pågrepne ha tilstått drapet til venner av seg, etter å ha tatt hurtigbåt fra Hareid til Valderøy. Bøen vil ikke kommentere disse opplysningene.

Etterforskere fra Kripos og Sunnmøre politidistrikt jobber lørdag ettermiddag på stedet. Midt i bildet står kriminaltekniker Kurt Kim Stige fra Ålesund-politiet. Foto: TV 2
Etterforskere fra Kripos og Sunnmøre politidistrikt jobber lørdag ettermiddag på stedet. Midt i bildet står kriminaltekniker Kurt Kim Stige fra Ålesund-politiet. Foto: TV 2

Politiet har så langt ingen teorier om hva som kan være motivet for drapet. Etterforskerne vil ventelig komme inn på dette i de første avhørene med mannen, som etter planen skal finne sted nå i ettermiddag. Ved 16-tiden var disse fortsatt ikke påbegynt.

– Det har ikke vært praktisk mulig ennå på grunn av siktedes tilstand, sier Bøen.

Selv om den drepte ikke er formelt identifisert, kjenner politiet mannens identitet. Hans nærmeste pårørende fikk lørdag formiddag de grusomme detaljene om hva som hadde skjedd.