SKREMT: Astrid Larsen og William Thorseth (17) bor like ved huset hvor en mann ble funnet drept og partert fredag. Foto: TV 2
SKREMT: Astrid Larsen og William Thorseth (17) bor like ved huset hvor en mann ble funnet drept og partert fredag. Foto: TV 2

PARTERINGSDRAPET:  Naboene fryktet at noe fælt skulle skje

HAREID/OSLO (TV 2): I lang tid har de nærmeste naboene på Hareid vært vitne til at personer fra et belastet miljø har gått inn og ut av leiligheten. Fredag ble en mann funnet delvis partert der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet slo ved 13.30-tiden fredag full drapsalarm, etter at en mann ble funnet drept inne i en leilighet i en flermannsbolig på Bigset i Hareid kommune.

Drapet var utført på særdeles bestialsk vis.

– Avdøde manglet flere kroppsdeler. Det gjør den formelle identifiseringen vanskelig, sa konstituert politimester Ingar Bøen på en pressekonferanse lørdag.

De nærmeste naboene til åstedet forteller lørdag til TV 2 at de er sjokkert over det bestialske drapet, men at de samtidig ikke er overrasket over at noe skjedde på adressen, som er en kommunal bolig. Det har de nemlig fryktet i lang tid:

– Men dette er selvfølgelig veldig skremmende. Vi får det rett inn i hagen og stuevinduene våre og har små unger som går rundt her. Vi har vært veldig redde, sier Astrid Larsen til TV 2.

– Det har vært en grusom natt og ikke ha visst hva som egentlig har skjedd. Jeg har ikke sovet, sier hun.

Advarte

Naboene beskriver området på Bigset som rolig. Foto: TV 2
Naboene beskriver området på Bigset som rolig. Foto: TV 2

Sosialboligen ble oppført for bare et par år siden:

– Vi advarte mot dette allerede når denne boligen ble bygget for noen år siden. Vi visste ikke hva vi ville få midt i byggefeltet her. Vi hadde ikke forventet at det skje noe så dramatisk, men at noe ville komme til å skje hadde vi ventet, sier Cecilie Bigset.

Da planene om å bygge sosialboligen ble kjent, startet naboene underskriftskampanje.

– Politiet har vært her før. Vi har sett folk i påvirka tilstand der som vi ikke vil at ungene våre skal eksponeres for, sier Bigset.

Knyttes til narkomiljø

Også ungdommen i nabolaget har bitt seg merke i det som foregår:

– Det har vært mye aktivitet knyttet til narkotika rundt dette huset, sier William Thorseth (17).

Både offeret og gjerningsmannen skal være i 20-årene. Mens den drepte hadde bostedsadresse på Hareid, var den norske statsborgeren som nå sitter i arresten ved Ålesund politistasjon i påvente av avhør folkeregistrert et annet sted på Sunnmøre.

Avhørene av siktede vil trolig komme i gang i løpet av ettermiddagen.

– Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt, sa konstituert politimester Ingar Bøen på en pressekonferanse lørdag.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.