STOR STJERNE I LIVERPOOL: Pepe Reina tilbrakte flere sesonger som førstevalg mellom Liverpool-stengene. Foto: Nick Potts/Scanpix
STOR STJERNE I LIVERPOOL: Pepe Reina tilbrakte flere sesonger som førstevalg mellom Liverpool-stengene. Foto: Nick Potts/Scanpix

Reina med åpent avskjedsbrev til Liverpool-fansen - for andre år på rad

Den nye Bayern München-keeperen tok farvel med de røde via sin egen hjemmeside.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«En gang rød, alltid rød».

Slik starter Pepe Reina sin avskjed til Liverpool-supporterne, i et åpent brev publisert fredag etter at keeperen skrev under for Bayern München.

Den spanske målvakten har - via sin egen hjemmeside - publisert en lang tekst der han takker for støtten gjennom ni år. 

Det utrolige er at Reina gjorde det samme forrige sommer, da han ble lånt ut til Napoli.

– Klubben, de ansatte, byen og supporterne har spilt en stor rolle i livet mitt. Liverpool er spesiell på en måte som bare de som er heldige nok til å oppleve klubben på nært holdt kan forstå. Den har gitt meg minner som vil vare hele livet, og vennskap som vil vare like lenge, skrev han den gangen.

Les også: Skuffet Reina: – De lånte meg ut uten at jeg visste det

Årets brev starter med forklaring av fjorårets
Den gangen fikk han en del kritikk, fordi han kun var på lån bort fra klubben og ikke noen permanent avgang var bekreftet. På grunn av nettopp dette brevet har han også en noe annerledes innledning på brevet han denne sommeren har publisert.

 På denne tiden i fjor skrev jeg et brev for å si farvel til Liverpool og supporterne etter at jeg gikk til Napoli. Noen spurte meg hvorfor jeg gjorde det ettersom det bare skulle være et lån for en sesong før jeg skulle tilbake etter 12 måneder, men realiteten var at det var allerede klart for meg at tiden min på Anfield var over, skriver Reina.

– Dette blir litt som en oppdatering nå som det har bekreftet at jeg har dratt. Jeg ønsker å takke alle i Liverpool - og jeg mener alle - for alt de har gjort for meg over årene. Sist gang ble noen av ordene mine misforstått og tatt ut av kontekst, til å bety noe de ikke mente, men det har aldri vært min intensjon å forlate Liverpool på noe annet enn gode vilkår, så forhåpentligvis vil det ha blitt rettet opp en gang for alle, fortsetter han.

Les hele intervjuet på Reinas egen hjemmeside (spansk) her. Se også Liverpools norske supporterklubb, som har gjengitt intervjuet på norsk her.

Reina er hentet til Bayern München forut for denne sesongen, etter å ha vært del av Napoli-laget til sin tidligere sjef Rafael Benitez i 2013/14.

Før den tid ble det altså åtte sesonger som førstekeeper på Anfield for burvokteren, som vant både FA-cupen, ligacupen og supercupen, samt spilte Mesterliga-finale i 2007, i sin tid i klubben.