KLAR FOR MOLDE: John Cofie, her fra sine dager i Sheffield United. Foto: Anna Gowthorpe, Scanpix
KLAR FOR MOLDE: John Cofie, her fra sine dager i Sheffield United. Foto: Anna Gowthorpe, Scanpix

Molde henter angriper med fortid i Manchester United

21 år gamle John Cofie blir Tippeliga-spiller.

Molde bekrefter lørdag på sine hjemmesider at de henter angrepsspilleren John Cofie.

21-åringen ble frigitt av engelske Barnsley etter 2013/14-sesongen, og har signert en kontrakt med Tippeliga-klubben.

Cofie er født i Ghana, men har representert England på U-landslagsnivå, og var fra 2009 til 2013 en del av Manchester Uniteds ungdomsakademi.

– John har god skolering gjennom de klubbene han har spilt for. Han er meget talentfull, der hurtighet og gode avslutningsegenskaper er mest fremtredende. Vi skal gi ham tid for å utvikle seg gjennom spill i 2. divisjon, men ser likevel ikke bort ifra at han allerede denne høsten kan være bli aktuell for førstelaget, sier sier Moldes trener Tor Ole Skullerud til klubbens egne hjemmesider.

Utlånt til tre forskjellige klubber
Cofie ble hentet til Manchester United fra Burnley som 14-åring, og da var både Liverpool og Chelsea også interesserte i å sikre seg stortalentet, men den hurtige angriperen fikk ingen A-kamper for de røde djevlene.

I stedet ble det utlån til Royal Antwerpen, Sheffield United og Notts County, før han i juli 2013 signerte for Barnsley.

Heller ikke der ble det førstelagskamper, og nå er han altså klar for Tippeligaen. I Molde blir han lagkamerat med blant andre sin gamle Manchester United-akademikamerat Etzaz Hussain.