Stabæk-komet klar for svensk fotball

Fredrik Brustad forlater Nadderud-klubben til fordel for AIK.

Se Fredrik Brustad hoppe i været etter lynnedslag i videovinduet øverst!

Fredrik Brustad er klar for svenske AIK. Det melder Stabæk på sine egne hjemmesider lørdag.

Brustad er Bosman-spiller, og forlater dermed Nadderud-klubben vederlagsfritt etter sesongen.

Ifølge VG ønsker svenskene å hente Brustad allerede nå, noe spilleren selv også gir uttrykk for at han ønsker.

– Jeg håper at klubbene klarer å komme til enighet nå. Hvis det ikke skjer, kommer jeg til å gi alt for Stabæk resten av sesongen, sier 25-åringen til VG.

Den sportslige ledelsen i Stabæk reagerer på følgende måte:

– Jeg kan si at vi var overrasket selv over at dette ble lagt ut i VG. Vi har vært i en prosess der vi har prøvd å gjøre en avtale og gi et nytt kontraktsforslag, men spilleren har tatt et valg og det må vi respektere, sier sportslig administrativ leder i Stabæk, Inge André Olsen, til TV 2.

Olsen sier at Stabæk fikk en SMS i går kveld som kom overraskende på, og at de ikke ser for seg at Brustad blir AIK-spiller allerede nå.

KJEMPESESONG: Her scorer Fredrik Brustad mot Strømsgodset. Det er ett av åtte seriemål hurtigtoget har scoret denne sesongen. Foto: Audun Braastad/NTB
KJEMPESESONG: Her scorer Fredrik Brustad mot Strømsgodset. Det er ett av åtte seriemål hurtigtoget har scoret denne sesongen. Foto: Audun Braastad/NTB

– Utgangspunktet vårt er veldig enkelt, og det er at vi har viktige kamper i Tippeligaen og en veldig spennende kvartfinale i cupen allerede onsdag, som vi vil stille best mulig rustet til. Han er Stabæk-spiller ut året, så vi forholder oss til det.

– Han sier selv at han håper klubbene blir enige nå?

– Vi jobber med spillere inn og prøver å forsterke laget, og ikke å svekke laget. Så vil det jo alltid være slik at du kommer i en situasjon der det kommet et bud som du ikke kan si nei til, men slik er det definitivt ikke nå, sier Olsen.

25-åringen har vært en av Stabæks viktigste spillere denne sesongen, og står med åtte mål på 18 kamper. Det gir en 5. plass på toppscorerstatistikken.

Han scoret blant annet to ganger mot Rosenborg i en kamp der han også fikk oppmerksomhet fordi han hoppet i været etter et lynnedslag.

Se video i vinduet øverst!

Blant Tippeligaens aller raskeste spillere
Spesielt farten er Brustads styrke, noe daværende Stabæk-trener Petter Belsvik poengterte i klartekst i 2012.

– Fredrik er meget rask. Han løper 40-meteren på 4.61, og er nok den kjappeste i Tippeligaen. Selv måtte jeg nok hatt et forsprang på 20 meter for å slå ham på 40-meteren, sa Belsvik da.

Les også: Måtte hatt et forsprang på 20 meter for å slå ham på 40-meteren