KJEMPERUNDE: Suzann Pettersen henger med i toppen på Blythefield Country Club. Foto: AP Photo/Carlos Osorio
KJEMPERUNDE: Suzann Pettersen henger med i toppen på Blythefield Country Club. Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Åtte birdier i kruttsterk Tutta-runde

Suzann Pettersen kjemper i toppen i Michigan.

Grand Rapids, Michigan (NTB)/Louisville, Kentucky (NTB-DPA):

Suzann Pettersen storspilte med hele åtte birdier da hun klatret opp til annenplass i LPGA-turneringen i Michigan fredag.

Med en kruttsterk 64-runde gikk den norske golfstjernen dagen sju slag under par. Hun er ett slag bak ledende In-bee Park fra Sør-Korea.

Pettersen innledet runden med to strake birdier. Hun klarte det samme på hull 5 og 6. Oslo-jenta vartet også opp med birdier på hull 9, 11, 14 og 18.

Tuttas eneste bogeysmell kom på det tredje siste hullet.

– Det er ikke den letteste banen om du misser fairwayen. Jeg prøvde bare å spille på styrkene mine, treffe fairwayen og greenen og få til et par putter, sa Pettersen etter den sterke 2. runden.

For annen dag på rad spilte ledende Park en 66-runde. Sørkoreaneren hadde fem birdier og unngikk å pådra seg bogeyer.

McIlroy leder PGA-mesterskapet
Herregolferne er i gang med en ny majorturnering, og Rory McIlroy er i superform og leder PGA-mesterskapet med ett slag etter to runder. Nordiren jakter sin annen majortriumf for året og sin fjerde totalt.

De siste månedene har han vartet opp med noe av sin beste golf i karrieren. I juli gikk McIlroy til topps i British Open. 25-åringen startet fredagen ett slag bak en ledertrio, men med en 67-runde tok han alene over førersetet. Totalt er han ni slag under par.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk til i dag. Muligheten til å vinne en major i helgen er fortsatt stor, sa McIlroy.

På en regntung dag hadde han fire birdier og én eagle, men han måtte også tåle to bogeyer.

– Forholdene var naturlig nok tøffere enn i går. Alt handlet om holde styr på ditt eget spill og putte ballen på fairwayen. Jeg klarte å sette noen birdier på de ni siste hullene. Det var fint å kunne avslutte med en eagle, sa McIlroy. (©NTB)