– Den drepte manglet flere kroppsdeler

HAREID/OSLO (TV 2): En person er pågrepet etter et bestialsk drap på Sunnmøre. Offeret manglet flere kroppsdeler, bekrefter politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • OPPTAK: Se politiets pressekonferanse i videovinduet øverst i saken!

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap, etter et grotesk likfunn på Hareid på Sunnmøre fredag. De nærmeste pårørende ble lørdag orientert om de bestialske detaljene: Den døde mannen ble funnet av en bekjent, og var svært ille tilredt.

– Vedkommende manglet flere kroppsdeler, og derfor er identifiseringen vanskelig. Vi vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som manglet, sa fungerende politimester Ingar Bøen på en hastig innkalt pressekonferanse lørdag. 

Varetektsfengsles

Både offer og siktede er i 20-årene. Den drepte er bosatt på Hareid, mens den siktede skal være bostedsregistrert i en annen kommune på Sunnmøre.

– Siktede er ikke avhørt, men en del vitner er avhørt, sier Bøen.

Den pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

TV 2 vet at det var en bekjent av den avdøde personen som fant ham død like etter lunsjtider fredag. Da politiet ble varslet klokken 13.30 slo den operative ledelsen i Sunnmøre politidistrikt umiddelbart full drapsalarm.

Den avdøde ble funnet i en leilighet i en flermannsbolig på Bigset, noen kilometer sørvest for Hareid sentrum på veien mot Ulstein. Ved 11-tiden fredag søkte politiet med hund etter spor i nærområdet.

– Det er ikke noe uvanlig i at vi søker med hund. Disse kan plukke opp gjenstander i området som ikke naturlig hører til der, sier Bøen.

Området rundt boligen er sperret av. Foto: PÅL BAKKE
Området rundt boligen er sperret av. Foto: PÅL BAKKE

Store ressurser

Fungerende politimester Ingar Bøen. Foto: TV 2
Fungerende politimester Ingar Bøen. Foto: TV 2

Åstedet har vært avsperret hele natten, og tekniske etterforskere fra Kripos er ventet på stedet i løpet av formiddagen. Den avdøde ligger derfor fortsatt på stedet hvor han ble funnet.

Enorme ressurser er satt inn i etterforskningen. I tillegg til et mannskap på ni personer fra Kripos, har 27 av politidistriktets egne etterforskere jobbet med saken.

Etterforskningsressursene er samlet ved lensmannskontoret i Ulstein, noen kilometer fra boligen hvor den avdøde ble funnet.

– Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt, opplyser Bøen.