Nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson fotografert utenfor Stortinget.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson fotografert utenfor Stortinget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne droppet å stemme for egen kampsak

Rasmus Hansson gikk heller i 60-årsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøpartiet De Grønne har ved to anledninger droppet å være til stede under avstemninger om at Oljefondet skal trekke seg ut av kullinvesteringer. Det er en av partiets viktigste kampsaker.

I partiprogrammet har MDG viet et helt kapittel om Oljefondet og dets investeringer. Likevel har de droppet å stemme over saken i Stortinget to ganger, skriver Dagsavisen.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson sier til avisen at partiets stemme uansett ikke ville betydd noe for utfallet. Som eneste stortingsrepresentant er han nødt til å prioritere.

– I den første voteringen ba jeg tynt om å få inn en vara, men Stortingets presidentskap sa nei. Regelverket sier at en privat velferdspermisjon ikke var god nok grunn. Det synes jeg var kjipt, men ettersom avstemningsresultatet var gitt med eller uten De Grønnes stemme, holdt jeg meg til familieavtalen som var spikret for lengst, sier Hansson, som deltok i konas 60-årsdag.

Under den andre voteringen var Hansson på partimøte på Hurum.

Oversikten som Dagsavisen har utarbeidet viser at partiet også har vært fraværende under voteringer for blant annet om Norge skal ta imot flere Syria-flyktninger, stanse utsendelser av lengeværende asylbarn, tiggeforbud, rett til brukerstyrt personlig assistent og bruk av glattcelle.

(NTB)