Kurdiske styrker, som kalles Peshmerge, har mistet over 100 soldater de siste seks dagene. Foto: REUTERS/Ako Rasheed
Kurdiske styrker, som kalles Peshmerge, har mistet over 100 soldater de siste seks dagene. Foto: REUTERS/Ako Rasheed

Iraks kurdere får våpen fra myndighetene

De kurdiske selvstyrte styrkene i Nord-Irak har overraskende fått tilbrakt våpen fra landets myndigheter i kampen mot jihadistene fra ISIL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det militære samarbeidet kom høyst uventet på USA, sier en anonym tjenestemann til Reuters om flyet med ammunisjon som landet i den kurdiske provinshovedstaden Arbil fredag.

– Et uventet samarbeid.

– Vi har sett et uventet samarbeid mellom Arbil og Bagdad i kampen mot ISIL. Ikke bare i form av samtaler, men av faktisk støtte, sier tjenestemannen.

Også Obama-administrasjonen jobber med irakiske myndigheter for å sikre at kurdiske forespørsler om ressurser, deriblant våpen, blir møtt «så fort som mulig», heter det fra Det hvite hus.

Vil støtte Irak

Samme kveld sa visepresident Joe Biden av USA vil støtte Irak i kampen mot ISIL, men understreket at landet må jobbe hardere for å forme ny regjering.

Irak fikk ny nasjonalforsamling 30. april, men har ikke klart å bli enige om hvem som skal lede landet videre. Statsminister Nuri al-Maliki har sittet i to perioder, har fått kritikk for utelukkende være opptatt av å sikre sin egen makt. (©NTB)