Christian (30) risikerte livet på direkten med illusjonsstunt

Uten oksygen, lenket med håndjern, kjetting og med blybelte brøt illusjonist «Lord Christian» fra Norske Talenter seg løs fra åtte meters dyp i Nidelva i Trondheim.

– Det kan ikke gå lenger tid enn to og et halvt minutt. Da må jeg være oppe, sa han før stuntet.  

Det hele tok to minutter og 36 sekunder.

– Det gikk som planlagt, nesten. Jeg slet litt med kjettingen i en periode, men det gikk som det skulle, sier Christian Wedøy (30), kjent som «Lord Christian» til TV 2 like etter stuntet.

Stuntet ble gjennomført fra Gamle Bybro lørdag formiddag. Han forteller hva som kreves at et slikt farlig stunt med håndjern og kjettinger.

– Jeg tenker veldig lite også gjør jeg det jeg skal og som jeg har trent på. Jeg har veldig mye erfaring med dykking, også har jeg øvd på å holde pusten og på å dirke låser. Vi har gjort mange prøvehopp fra bybrua, så jeg tror brannvesenet er lei av at jeg ringer å sier at jeg skal hoppe, sier Christian og ler.

Se hele stuntet øverst i saken - eller reportasjen under:

Aldri gjort før

Wedøy ble kjent igjennom Norske Talenter på TV 2 i 2012, og har siden livnært seg som illusjonist og tryllekunstner.

Nå ble han den første i Norge som vil gjenskape utbryterkongen Harry Houdinis spektakulære undervannstunt.

FORBILDET: Utbryterkongen Harry Houdini var kjent for en rekke spektakulære stunt. Foto: AP.
FORBILDET: Utbryterkongen Harry Houdini var kjent for en rekke spektakulære stunt. Foto: AP.

– Jeg har forberedt meg i to til tre måneder nå. Dette er den eneste gangen jeg kommer til å prøve å gjennomføre stuntet. Det er så risikabelt at det holder med én gang, sa Wedøy før stuntet.

Nervepirrende sekunder

Først måtte håndjernene løsnes, så blybeltet som var festet bakpå ryggen. Det eneste verktøyet 30-åringen har for å komme seg løs var en dirk.

Tre redningsdykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste lå klar på overflaten for å dykke ned til illusjonisten hvis det hadde gått for lang tid uten at han kom opp fra dypet.

De siste minuttene før hoppet gjorde Wedøy pusteøvelser for ikke å begynne å hyperventilere.

– Jeg må konsentrere meg, ikke stresse. Ellers går jeg tom for luft fort.

– Ikke et triks

«Lord Christian» ønsker å vise alle hvordan denne typen stunts ble gjort før i tiden. Houdini og andre magikere hadde ikke muligheten til å gjøre filmtriks og videoredigering den gang.

– Det her er ekte. Jeg vil vise at det ikke er et triks, og jeg kan gjøre det live foran publikum, ikke bare på tv, sier han.

30-åringen har vært yrkesdykker i fem år, og er glad han har rundt 2000 dykk bak seg.

– Jeg hadde nok aldri klart stuntet uten den erfaringen. Men bunnen av Nidelva er grumsete, og sikten svært dårlig, så det blir helt klart utfordrende, sier han.

Se hele stuntet i videoen øverst i saken - eller reportasje her: