SKAL SPILLE I CITY: Frank Lampard skal spille i Manchester City de kommende seks månedene. (AP Photo/Craig Ruttle)
SKAL SPILLE I CITY: Frank Lampard skal spille i Manchester City de kommende seks månedene. (AP Photo/Craig Ruttle)

– Skjønner ikke hvorfor Chelsea-supportere kaller Lampard forræder

Manuel Pellegrini slår tilbake mot kritikken og Arsène Wenger.

Se Community Shield mellom Arsenal og Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 SUMO kl. 16.00 søndag!

Mange Chelsea-supportere tok det tungt da Frank Lampards 13 år lange karriere i blått kom til veis ende i mai.

Midtbanespilleren regnes som en av tidenes beste i Chelsea - noe han sementerte gjennom å bli klubbens mestscorende med 211 nettkjenninger på 648 kamper. Derfor sperret nok en rekke supportere opp øynene da Chelsea-legenden denne uken ble klar for Manchester City, som er en av London-klubbens argeste rivaler de siste sesongene.

– Ingen forræder
21. september kan bli en emosjonelt vanskelig dag for Chelsea-fansen som er vant med å se Lampard i blått. Da møtes de to klubbene på Etihad. 

Nettopp den kampen er blitt mye omtalt i kjølvannet av overgangen til City.

– Han var en gratis spiller, så jeg skjønner ikke reaksjonen til Chelsea-supportere som sier han er en forræder. Problemet var ikke at Frank Lampard ikke ville signere ny kontrakt med Chelsea - Chelsea ville ikke ha ham lengre, sier Manuel Pellegrini. 

Det seks måneder lange lånet fra Citys søsterklubb New York City FC har opprørt mange. Blant dem som har stilt spørsmål ved overgangen er Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Det ser ut til at disse City-klubbene (Melbourne og New York journ.anm) vil fôre hovedklubben. Jeg kjenner ikke reglene godt nok. De kjøpte klubben for 100 millioner dollar i USA, og for øyeblikket kan ikke spillerne de har signert spille før neste år. De blir registrert i klubbene de blir plasserte i, og de kan gå ut på lån. Er det en måte å komme seg rundt fair play på? Jeg vet ikke, sa Wenger forrige uke.

City og PSG ble straffet knallhardt av Uefa tidligere i år for brudd på reglene om økonomisk fair play.

Slår tilbake mot Wenger
På en pressekonferanse i forkant av søndagens TV 2 Sport Premium-sendte Community Shield mot nettopp Arsenal, slo City-manager Manuel Pellegrini tilbake mot Wengers utspill.

– Det eneste jeg kan si er at vi har restriksjoner på hvor mye penger vi kan bruke, og Frank Lampard var en gratis spiller. Vi brukte ikke noen penger på å hente ham fra New York City til Manchester City, så reglene for Financial Fair Play har ingen relasjon til Frank Lampard.

Lampard vil, i likhet med Bacary Sagna, Sergio Agüero, Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Fernandinho, Álvaro Negredo og Vincent Kompany, ikke spille søndagens Community Shield mot Arsenal.