Magnus Carlsen slo sin erkerival da Norge knuste Italia 3-1. Foto: Christian Thorkildsen / TV2
Magnus Carlsen slo sin erkerival da Norge knuste Italia 3-1. Foto: Christian Thorkildsen / TV2

Carlsen fikk Caruana-revansj

Verdensmesteren slo sin argeste rival da Norge knuste Italia 3-1. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På tross av at Norges førstelag tapte onsdagens kamp i sjakk-OL, var det ikke smågutter som ventet på andre siden av brettet i sjette runde. På førstebord var det duket for toppoppgjør mellom spillerne som for øyeblikket er nummer en og to på verdensrankingen. 

Simen Agdestein valgte å stå over dagens runde, og kampen var på partiet meget jevn. Det var ikke merkbart. Helpoeng etter helpoeng kom seilende inn for de norske guttene, som til slutt vant matchen 3-1. 

Knusende revansj

Magnus Carlsen hadde ingen lett oppgave i dagens runde. Med sorte brikker mot Fabiano Caruana har nordmannen dårlige minner - de to siste partiene har for verdensmesteren endt med tap. I dag fikk han endelig sin knusende revansj:  

Til tross for at historien fikk en god slutt, så det lenge ut til at Magnus Carlsen var i trøbbel. Fra starten var det italieneren som hadde overtaket og presset hardt. Men da verdenstoeren kom i heftig tidsnød kom tabbetrekk etter tabbetrekk - det utnyttet Carlsen på eksemplarisk vis. Etter 50 trekk var partiet over og Fabiano Caruana hadde kastet inn håndkleet. 

Det var ikke bare Magnus Carlsen som fikk revansj. Kjetil Lie slo i dag sterkt tilbake etter hans trege start på sjakk-OL. Med hvite brikker mot Sabrino Brunello tok nordmannen tidlig initiativet. Kjapt var det klart at det var hos ham Norge ville ta første stikk. Etter å ha presset hele partiet, kom til slutt det avgjørende tabbetrekket fra italieneren. Kjetil kunne smile for sin første seier i sjakk-OL.

Da også Jon Ludvig Hammer tok et helpoeng, gjorde det ikke noe at Leif Erlend Johannesen på tredjebord ble nedspilt av Daniele Vocaturo. Etter bare fire timer var matchen over, og Norge hadde tatt en svært sterk og viktig 3-1 seier. 

- En nøkkelmatch

Kampen hvor Jon Ludvig Hammer mener Norge var små underdogs, beskriver han som en nøkkelmatch. 

- Det er viktig å slå lagene som er omtrent like gode som oss. Det er dem vi må knuse for å gjøre det godt i turneringen totalt, sa han til TV2 og la til: 

- I dag klarte vi det til og med uten Simen. I morgen får vi ham tilbake i det som kommer til å bli en jevn kamp mot en sterk nasjon. 

Norges motstandere i syvende runde av sjakk-OL er Tyskland.